Category Archives: Unifi Mobile

Pass LTE Percuma Unifi Mobile Postpaid Serta Prepaid BEBAS

Seperti sedia maklum, kerajaan telah mengeluarkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang mana bermula dari  jam 12.00 tengah malam 18 Mac 2020 sehingga 31 Mac 2020.

Orang ramai dinasihatkan supaya berada di rumah sepanjang masa kecuali untuk memenuhi keperluan-keperluan asas. Mereka yang terlibat dengan bidang kerja yang penting juga tidak dibenarkan bercuti.

Barisan-Hadapan-Negara-Covid-19

Mungkin ini adalah ruang untuk kita bersama dengan keluarga dan anak-anak atau berehat di rumah tempoh yang lama. Bagi mereka yang terlibat dalam barisan hadapan memerangi COVID-19 serta memberi perkhidmatan, syabas di ucapkan.

Sempena tempoh PKP tersebut, TM telah memberikan akses hotspot LTE percuma sehingga 999Gb. Ia adalah data tambahan dari 10Gb sedia ada yang diberikan. Tak perlu nak hack data unifi mobile atau bypass data unifi mobile lagi dah. Mengarut!. Hahaha

Bagi mereka yang tidak mempunyai internet Wifi di rumah, ia sangat-sangat membantu.

Pelan Unifi Mobile Yang Terlibat Adalah Pelan Ultimate Unifi Mobile!

Berikut adalah pelan-pelan Unifi Mobile Prabayar (Postpaid) yang terlibat:

unifi Mobile Postpaid

  • unifi Mobile 99 at RM59 (Dengan Kontrak 12 Bulan)
  • unifi Mobile 99
  • webe RM79
  • unifi Mobile Pek Jasa/Pelan Warga Emas

unifi Mobile Biz Prabayar (Postpaid)

  • unifi Mobile Biz 99
  • unifi Mobile Biz 79

Bila Akan Dapat Akses Tersebut? Kene Apply?

Pemberian pass percuma ini bermula 19 Mac 2020 hingga 31 Mac 2020 dan tak perlu buat apa-apa permohonan.

Bagi yang baru memohon Unifi Mobile, pass percuma ini akan bermula terus sebaik sahaja talian anda di aktifkan.

Tolong Ambik Maklum Ya.. Ini Pass Ini Adalah Akses Untuk Hotspot LTE/4G SAHAJA. 3G Tak Terlibat….

unifi-mobile-postpaid

Bagaimana Pula Dengan Pengguna Unifi Prepaid – BEBAS?

Bagi pengguna Unifi Mobile Prepaid #Bebas, anda diberikan pass mingguan LTE tanpa had PERCUMA yang bernilai RM20. Selepas tempoh 7 hari, anda hanya perlu buat langganan pass minggu percuma tersebut seperti di bawah .

Ia bukan automatik!. Anda perlu langgan data percuma tersebut.

Baiklah, so bila dah ada akses ni gunakanlah sebaik mungkin. Caj bateri kerap dan penuhkan powerbank o.k!. Lagi satu, tolong ikut Perintah Kawalan Pergerakan untuk membendung penularan jangkitan COVID-19.

Ada masalah berkaitan Unifi Mobile Hotspot? Biasanya user Anroid kurang isu. Kalau user iphone, ada setting tertentu. Saya jumpa satu video untuk set Wifi Hotspot bagi user iPhone.

Jom tengok!

Jika ada pertanyaan boleh live chat dengan operator unifi mobile melalui apps . Cara nak login unifi mobile apps, boleh rujuk sini : Unifi Mobile Apps

Anda rasa perkongsian saya ini membantu anda? Mohon share dan sila beri komen yang membina di ruangan komen di bawah .

Untuk pendaftaran Unifi Mobile Postpaid, boleh berhubung dengan saya. SIM kad saya boleh COD atau pos.

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)

Whatsapp Link : https://bit.ly/2WuGZuE

Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

Rujukan dari Pejabat Perdana Menteri : https://bit.ly/33xuHmw | https://bit.ly/2wbTArT
Facebook Unifi : https://www.facebook.com/weareunifi

Pakej Khas Talian Telefon Untuk Warga Emas – RM59

Masihkah anda mempunyai ibu & bapa?

Masih sihatkah mereka? Saya doakan mereka sentiasa sihat..

Salam takziah dari saya kepada anda jika ibu atau bapa anda telah pergi…

Jika anda masih ada ibu bapa, berapa kerapkah anda menghubungi mereka? bertanyakan khabar, berkongsi cerita, dan setidaknya mengucapkan kata-kata sayang dan rindu?

Saya yakin 100% anda adalah antara anak – anak yang baik dan mungkin juga yang membaca ini antara di kalangan ibu dan bapa yang sentiasa berhubung dengan anak-anak serta ibu bapa masing-masing.

Telekom Malaysia Berhad (TM) dengan pakej Unifi Mobile telah memperkenalkan kategori baru pek JASA untuk WARGA EMAS. Pakej dengan bayaran bulanan serendah RM59 ini boleh dihadiahkan khas kepada ibu bapa anda yang berumur 60 tahun ke atas.


Apa Yang Menarik Sangat Pakej Ni?


Apa yang menarik sudah tentu satu perkataan yang sentiasa di dalam hati pengguna sebelum memilih sebarang pakej telco iaitu UNLIMITED – TANPA HAD!

Dengan pakej ini , pengguna dapat manfaat besar seperti :

  • Penggunaan DATA TANPA HAD (Unlimited DATA). Tak perlu risau dah ibu bapa atau anda sendiri kehabisan data semasa melayari laman sosial untuk berkongsi cerita, kenangan, dan mendapatkan khabar berita keluarga tersayang.
  • Panggilan TANPA HAD (Unlimited CALL). Luahkan cerita, kasih sayang, rindu kepada keluarga anda, anak-anak, cucu dan sahabat.
  • SMS TANPA HAD (Unlimited SMS). Masih gunakan SMS? . Tak perlu risau kene caj atau kredit tak cukup.
  • Berkongsi internet dengan hotspot 10Gb setiap bulan untuk LTE/4G.
  • Kelajuan internet tanpa had. Walaupun murah, tidak ditetapkan setakat mana kelajuan internet tersebut.

RM59/bulan itu murah bukan?. Masih setia pada telco sedia ada? Jika murah tak apalah, abaikan tulisan saya ni. Tapi semak balik adakah telco tersebut memberikan semua manfaat di atas?.

Janganlah fikir lama-lama. Bukan anda kontrak. Cuba dulu baru tahu. Kalau tak cuba, tak tahu dan selamanya rugi bayar bil telefon mahal tapi ada yang murah ditawarkan. Kalau takut mencuba selamanya kita membazirkan wang pada manfaat yang sama , tapi MAHAL.

Bukankah lebihan wang boleh di simpan, dilaburkan atau disedekahkan pada yang memerlukan kan? atau setidaknya belanja orang yang TERSAYANG?.

Bertindak itu lebih baik daripada asyik mencari kelemahan & membuat perbandingan. Tiada telco yang sempurna. Tapi ada telco yang mungkin sesuai untuk kehidupan anda. CUBA DAHULU.

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

Simkad Pascabayar Tanpa Had Dari TM Boleh Di Dapati Dengan Bayaran Bulanan Serendah RM59

Anda sekarang sedang pakai telco apa? Unlimited tak? Maksud saya call boleh call tanpa fikir kehabisan minit atau kredit, juga tak perlu risau tentang data habis dan jika ada lagi yang gunakan SMS, tak perlu risau pun habis kredit atau dicaj lebih.

Kalau bayaran bulanan pun dah sampai lebih RM100, adalah lebih baik pertimbangkan untuk berpindah masuk ke telco yang lebih murah dan memberikan perkara-perkara berikut kepada anda :

  • Data tanpa had (Unlimited data)
  • Panggilan tanpa had (Unlimited call)
  • SMS tanpa had (Unlimited SMS)
  • Harga yang murah (Cuma RM59)
  • Liputan rangkaian luas (Coverage luas)
  • Kelajuan tidak dihadkan (No capped)
  • Data hotspot 10Gb LTE setiap bulan.

Jika anda rasa semua yang disenaraikan di atas dah ada pada talian telco yang sedang anda gunakan, abaikan tulisan saya ni.

TM dengan produk Unifi Mobile telah membuka pendaftaran pakej Unifi 99 kepada harga RM59 dengan komitment kontrak 12 bulan. Dengan ini, semua orang boleh mendaftaran pakej Unifi Mobile RM59 tanpa mengira kategori.

Sebelum ni TM membuka pelan Unifi Mobile RM 59 dengan branding JASA Pack pada kategori-kategori di bawah :

  1. Pelajar Open Universiti Malaysia
  2. Warga Emas
  3. Kakitangan Kerajaan
  4. Orang Kelainan Upaya
  5. Peniaga Yang Menggunakan Unifi Business.
  6. Staff Kepada Majikan Yang Menggunakan Unifi Business.
  7. Kakitangan Syarikat-Syarikat Swasta Tertentu.

Namun semua kategori di atas dikecualikan dari terikat dengan kontrak. Tapi bagi saya jika produk bagus, apa kisah dengan kontrak bukan?.

Jika boleh bayar lebih murah dan dapat manfaat yang besar, kenapa masih perlu bayar mahal dengan manfaat yang kecil dan terhad?

Atau anda masih tak faham dan ada pertanyaan?

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

Kuota Berganda Untuk Pelanggan Unifi Mobile Pascabayar

Unifi Mobile Postpaid Double Quota

Untuk semua pengguna unifi mobile postpaid (pascabayar).!

Anda sekarang boleh nikmati kuota berganda untuk LTE, panggilan serta SMS apabila anda membeli pass ‘Double Quota add-onn pass’ dari 2 May hingga 30 Jun 2019.

Unifi Mobile 59 dan unifi mobile 39

Kempen ini dibuka kepada semua pelanggan baru atau sedia ada unifi mobile Postpaid yang melanggan pakej unifi mobile 59 dan juga unifi mobile 39.

Double Quota add-on pass‘ boleh dibeli pada harga RM8 melalui aplikasi unifi Mobile self-care dan juga portal atau semasa pendaftaran pelanggan baru.

Unifi Mobile 99

Kuota bulanan untuk hotspot akan digandakan menjadi 20gb PERCUMA untuk dua bulan.

5.PNG


Untuk data percuma yang diberikan, jika tidak habis digunakan tidak akan di bawa ke bulan hadapan. Jika anda ingin mendaftar pakej unifi Mobile, boleh terus berhubung dengan saya di talian 019- 9377 794 (Hafizal).

Pek Jasa – Pakej Mobile Postpaid Murah Untuk Guru, Tentera Dan Polis.

Telekom Malaysia telah memperkenalkan pakej khas untuk guru-guru di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia pada Mac 2018 lalu iaitu PeK jasa. Para guru yang berkhidmat di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia boleh mendapatkan Unifi Mobile tanpa had data, SMS, dan juga panggilan pada harga hanya RM59 sahaja!.

Pek Jasa ini juga telah diperluaskan kepada semua ahli NUTP, Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Untuk mendapatkan Pek Jasa di bawah Unifi Mobile ini, syaratnya adalah para guru perlu mempunyai akaun Unifi atau mana-mana pakej TM broadband seperti Streamyx terlebih dahulu. Jika tiada, bolehlah melanggan pakej Unifi 100Mbps RM129 atau pakej Unifi Basic 30Mbps.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan langganan Unifi pada harga diskaun untuk guru ini, boleh menyemaknya di laman rasmi Unifi hari ini, atau ke TM Point berhampiran anda.

Rujukan untuk anda – Laman FAQ TM 

Terma & Syarat – Rujuk Sini

Promosi Sempena Deepavali – Data LTE Tanpa Had Dengan Hanya RM55!

Selamat menyambut hari Deepavali buat rakyat Malaysia yang terlibat. Bagi pengguna Unifi Mobile versi pra-bayar atau prepaid, TM dengan Unifi Mobile #Bebas telah menawarkan promosi untuk sempena Deepavali.

Dari 4 Nov 2018  hingga 10 Nov 2018, anda boleh dapatkan data tanpa had LTE dengan hanya membayar RM55 sahaja. Tempoh sah untuk data tersebut adalah 30 hari.

Jadi sesiapa yang sukakan data tanpa had untuk telefon, anda bolehlah tambah nilai (top up) dan buat pembelian melalui aplikasi Unifi Mobile #Bebas dalam tempoh promosi tersebut.

Untuk pertanyaa lanjut boleh chat dengan Unifi Mobile team melalui aplikasi Unifi Mobile yang anda muat turun (download). Anda boleh juga terus ke lama web Unifi Mobile untuk mendapatkan SIM kad Unifi Mobile #Bebas.

Untuk maklumat lanjut bagi promosi  #BEBAS2NJOY , klik di sini.

 

 

Terma & Syarat Bagi Pakej Promosi Pek Jasa

Ini adalah terma dan syarat perlu di tandatangani oleh pemohon untuk mendapatkan pakej ini. Pakej Promosi Pek Jasa ini hanya boleh dimohon melalui TM Point Sahaja. Sila ke mana-mana TM Point untuk mendapatkan maklumat lanjut serta permohonan.

TERMA DAN SYARAT UNTUK PROMOSI PEK JASA

A. Umum

  1. Pek Jasa (“Promosi”) terbuka kepada guru dan kakitangan yang berdaftar di bawah Kementerian Pelajaran (KPM), termasuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan yang ditempatkan di PPD, PPN dan jabatan di bawah Kementerian Pendidikan dengan gred DG (“Pelanggan”) yang juga pelanggan kepada mana-mana pakej unifi atau jalur lebar yang ditawarkan oleh Telekom Malaysia Berhad (“TM”).
  2. Promosi ini berlangsung dari 13 Mac 2018 hingga 31 Disember 2018 (“Tempoh Promosi”).
    Walaubagaimanapun, bagi sepanjang tempoh Promosi, di atas budi bicara tunggal dan mutlak, TM boleh melanjutkan tempoh Promosi tanpa notis terlebih dahulu (“Tempoh Lanjutan”) dan sebarang penyertaan dalam Promosi sepanjang Tempoh Lanjutan (jika ada) akan dikawal oleh Terma dan Syarat, yang akan terus berkuatkuasa dan berkesan dan hendaklah dibaca dan ditafsirkan untuk dikuatkuasakan.

B. Tawaran promosi

  1. Pek Jasa adalah pakej yang dilengkapi dengan pelan mudah alih dengan data, panggilan dan SMS tanpa had bernilai RM59 dengan langganan mana-mana jalur lebar TM apabila hanya menggunakan model telefon Band 5. Pelanggan dinasihatkan untuk memeriksa status peranti sendiri sebelum melanggan Promosi. Data dan SMS tanpa had ini tertakluk kepada penggunaan model telefon Band 5. Pelanggan mungkin dikenakan penggantungan perkhidmatan jika keperluan ini tidak dipatuhi.
  2. Pelanggan mungkin dikenakan penggantungan perkhidmatan jika didapati menggunakan SIM ini untuk membuat panggilan melebihi 2000 minit atau/dan menggunakan sehingga 5GB data (pada bila-bila masa dalam masa sebulan) menerusi model telefon bukan Band 5.
  3. Pelanggan mesti berstatus aktif dengan Kementerian Pelajaran semasa Tempoh Promosi agar layak melanggan Pek Jasa. Langganan Pek Jasa datang dengan tempoh langganan dua puluh empat (24) bulan.
  4. Pelanggan baru yang mendaftar untuk unifi lite, unifi advance, unifi advance plus atau unifi pro ketika tempoh Promosi akan menikmati harga pakej selama dua puluh empat (24) bulan. Bagaimanapun, pada bulan ke 25 langganan, yuran langganan akan berubah kepada yuran langganan semasa pada masa itu. TM berhak untuk tidak memaklumkan pelanggan mengenai pertukaran yuran langganan.
  5. Pelanggan berhak menikmati 10GB LTE hotspot setiap bulan di kawasan liputan LTE.
  6. Pelanggan layak untuk mendapat telefon pintar percuma selepas mengaktifkan perkhidmatan pelan Pek Jasa dalam tempoh tiga puluh (30) hari pendaftaran selagi stok masih ada. Pemberian telefon pintar percuma tertakluk kepada pra-syarat bahawa pelan unifi dan Pek Jasa berjaya diaktifkan.
  7. Promosi ini terhad kepada satu (1) telefon pintar setiap orang bagi satu (1) akaun unifi atau TM Broadband dan satu (1) pelan mudah alih.
  8. MyKad, surat pengakuan rasmi dengan “letterhead” dan cap dari Pengetua sekolah atau ketua jabatan dan kad staf perlu ditunjukkan semasa pendaftaran pakej.
  9. Pelanggan boleh mendaftar untuk memohon Pek Jasa di TMPoint terdekat di seluruh negara.
  10. “Sekiranya penggantungan atau penamatan perkhidmatan unifi pada bila-bila masa dalam tempoh langganan minimum, kecuali jika penamatan sedemikian timbul daripada pelanggaran material TM atau akan mungkir sepenuhnya atau disebabkan oleh Event Force Majeure, Pelanggan akan bertanggungjawab untuk membayar TM, sebagai tambahan kepada semua yuran dan caj yang tertunggak semasa penggantungan atau penamatan, ganti rugi yang dibelanjakan bagi yuran bulanan internet yang lain (yuran bulanan internet dikira berdasarkan harga internet sebenar sebelum diskaun), sebagai ganti rugi yang telah diselesaikan untuk penamatan awal. “
  11. Tempoh jaminan telefon bimbit adalah dua belas (12) bulan bermula dari Pelanggan menerima telefon bimbit. Apa-apa isu jaminan berkaitan dengan telefon bimbit hendaklah diserahkan kepada pengeluar masing-masing mengikut jaminan yang dikeluarkan oleh ZTE. Senarai pusat memberi kuasa ZTE hendaklah dilihat di http://ztedevices.com.my/index.php/service-center/.
  12. Penyerahan telefon bimbit percuma tertakluk kepada tiga puluh (30) hari selepas Pakej Jasa yang berjaya dan / atau pengaktifan unifi atau TM Broadband (untuk pelanggan baru). Telefon bimbit akan dihantar ke alamat pemasangan unifi dan hanya pemilik akaun dibenarkan menerima telefon bimbit semasa penghantaran.
  13. Sekiranya Pelanggan tidak boleh dihubungi dalam tempoh enam puluh (60) hari selepas pengaktifan Pek Jasa dan tidak memenuhi kriteria kelayakan unifi untuk kedua-dua pemasangan baru dan pelanggan sedia ada, TM berhak membatalkan langganan Pek Jasa.
  14. Sekiranya TM mendapati langganan itu dimanipulasi atau dikompromi untuk Promosi ini, TM mempunyai hak budi bicara untuk menarik balik atau membatalkan langganan. Semua keputusan adalah muktamad dan tidak ada rayuan. Selanjutnya, TM mempunyai hak untuk menamatkan pelan tanpa notis terlebih dahulu tanpa hak untuk merayu daripada Pelanggan.
  15. Terma dan Syarat unifi, jalur lebar TM dan unifi mobile (pautan: https://mobile.unifi.com.my/agreements/)

C. Variasi

  1. TM berhak untuk meminda, memotong, mengubah atau menambah terma dan syarat Kempen pada bila-bila masa tanpa memberi notis terlebih dahulu kepada mana-mana pihak.
  2. Semua undang-undang tempatan Malaysia terpakai bagi kempen ini.

D. Sulit

  1. Pelanggan dengan ini mengakui bahawa TM berhak untuk berkongsi dan menggunakan data pelanggan dan maklumat peribadi pelanggan di dalam TM dan / atau syarikat-syarikat berkaitannya untuk tujuan pemasaran aktiviti berkaitan dengan produk dan perkhidmatan TM dan / atau syarikat-syarikat berkaitannya dari masa ke semasa hingga ke masa yang dianggap sesuai oleh TM. Notis Privasi TM terpakai, untuk maklumat lanjut
    mengenai Notis Privasi mengenai kumpulan syarikat TM, sila layari www.unifi.com.my untuk maklumat lanjut.