Author Archives: hafizal broadband

Unifi-Plus-Box

Macam Mana Nak Dapatkan Unifi TV Media Box?

Langgan Unifi tapi tak ada TV Box? hmm.. pertimbangkan untuk memilik TV Box dengan cara menukar pakej Unifi anda kepada pakej-pakej yang mengandungi Unifi TV Media Box.

Unifi-Plus-Box

Dengan TV Box ni anda boleh menonton semua saluran-saluran Unifi TV secara terus ke TV anda.

Antara pakej-pakej untuk rumah kediaman yang ada Unifi TV Media Box ni adalah :

  • Unifi 30Mbps + Unifi Plus Box RM149
  • Unifi 100Mbps + Unifi Plus Box RM189
  • Unifi 300Mbps + Unifi Plus Box RM199

Manakala untuk kategori perniagaan, anda boleh mendapatkan Unifi TV dengan tambahan langganan pakej unifi TV Biz serendah RM70/bulan.

Jika anda baru hendak langgan Unifi atau pengguna Streamyx, boleh terus berhubung dengan saya untuk semakan liputan atau pendaftaran Unifi.

Jika anda pengguna sedia ada Unifi yang ingin Unifi TV Media Box, boleh berhubung dengan talian 100 atau terus ke mana-mana TM Point terdekat.

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)


Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : https://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

sumber video : Unifi

 51 views today

kontrak unifi

Tempoh Kontrak Unifi & Penalti Penamatan Awal Langganan

Jika kita dah langgan satu-satu produk tu, kita perlu ambil tahu apakah produk yang kita langgan tu ada tempoh kontrak dan jumlah caj penalti yang perlu kita bayar jika kita menamatkan langganan dalam tempoh kontrak.

Sepanjang saya buat perkhidmatan pendaftaran Unifi di Kuantan – Pahang ni, memang banyak saya jumpa pelanggan yang telah daftar di tempat lain (selain dari saya) tidak tahu tempoh kontrak dan juga penalti yang dikenakan ke atas mereka jika menamatkan langganan dalam tempoh kontrak. Mereka tak pernah semak kontrak unifi yang mereka langgan.

Hal ini mereka baru nak ambil tahu apabila mereka nak berpindah ke telco provider lain seperti Astro broadband, Maxis Fibre, Celcom Fibre serta lain-lain pesaing telco.

Berikut Adalah Tempoh Kontrak Dan Juga Penalti

Maaf sebab saya ambil dari website Unifi dalam bahasa English. Apabila langgan Unifi, cuba lihat item pertama tu. Unifi sendiri mempunyai kontrak 24 bulan dan jika ingin membuat penamatan langganan dalam tempoh kontrak, anda perlu membayar sejumlah wang berdasarkan baki bulan yang tinggal.

Sebagai contoh, anda melanggan pakej Unifi 100Mbps yang didatangkan bersama Unifi PlayTV. Harga diskaun yang TM berikan adalah RM129.00. Tetapi anda perlu membayar pada harga sebelum diskaun iaitu RM159 X berapa baki bulan (Kontrak) yang tinggal.

RM159 X 18 Bulan (Contoh) = RM2862.00

Bukan ia satu pembaziran? Jadi bila nak langgan, fikir dulu dan jangan ingat bila langgan, servis tak o.k, tak nak bayar… bil tetap berjalan dan kontrak tetap berjalan. Ada masalah, buat aduan walaupun berkali-kali. Tamat kontrak, bolehlah nak terminate atau tukar ke provider lain.

Bagaimana Nak Buat Penamatan Langganan?

Anda perlu selesaikan semua bil tertunggak termasuk penalti. Penamatan langganan boleh dibuat di mana-mana TM point serta atau melalui portal selfcare https://unifi.com.my

Eh, ada masa tak? jom tengok pengalaman juruteknik TM yang terperangkan di rumah pelanggan. Video di bawah

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)


Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : https://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

sumber video : Unifi

 54 views today

Perlukan Ke Bayaran Pendahuluan Untuk Daftar Unifi?

Dah langgan Unifi ke belum? Khusus untuk kawasan Kuantan – Pahang, saya boleh bantu untuk semak dan buat pendaftaran Unifi sama ada kedai atau rumah kediaman. Saya adalah wakil penjual sah TM ( TM Authorised Reseller).

Biasa dengar ke TM Authorised Reseller ni atau Wakil Penjual Sah TM ni? . Kalau anda lihat di website Unifi, atau pamplet, kebiasaannya memang ada pun mention kami sebagai penjual sah.

Dengan lantikan yang TM berikan kepada kami ni, kami boleh secara terus menjual pakej-pakej internet yang TM keluarkan dan benarkan.

Ada yang bertanya, kalau langgan pakej Unifi TM ni, perlukan buat bayaran pendahuluan (Unifi advance payment)?. Di bawah ni saya terangkan bagaimana anda tak perlu buat bayaran pendahuluan jika mendaftar Unifi.


Ejen/Reseller Guna Mykad Reader


Salah satu perkara yang perlu anda ambil perhatian adalah keselamatan data peribadi. Ada banyak kes di mana kecuaian sesetengah orang memberikan salinan kad pengenalan tanpa membuat ‘cross’ untuk kegunaan tertentu. Maka apa yang terjadi?

TM Mykad Reader Unifi Kuantan

Salinan kad pengenalan tersebut di manipulasikan dan digunakan untuk membuat pelbagai pendaftaran lain selain dari apa yang anda mohon.

Anda tak risau?

Jika anda membuat pendaftaran melalui saya dan team saya (Ejen/TM Authorised Reseller), kami telah dibekalkan dengan Mykad Reader di mana tiada salinan kad pengenalan anda diperlukan. Hanya perlu jumpa, buat pengesaahan cap jari dan mykad melalui mykad reader.

Ada borang ke? Ada. Tetapi ia bukan fizikal. Ia adalah e-form di mana semua maklumat anda di isikan ke dalam borang elektronik melalui aplikasi TM. Data anda selamat dan salinan e-from anda akan diberikan melalui email.


Tiada Wang Pendahuluan Di Perlukan


Buat pendaftaran Unifi dengan saya , tiada wang pendahuluan diperlukan. Anda hanya perlu berjumpa dengan saya, atau wakil saya untuk urusan pendaftaran dan pengesahan cap jari melalui Mykad Reader.

Jika anda mendaftar di saluran lain tanpa melalui Mykad Reader, anda perlu membayar wang pendahuluan sebanyak RM100 dalam tempoh 10 hari selepas Unifi anda berjaya di aktifkan. Bayaran RM100 tersebut akan di masukkan ke dalam bil TM akan datang sebagai pembayaran bil anda.

Kegagalan anda membuat pembayaran, akaun Unifi anda akan disekat dan perlu hadir ke mana-mana TM Point terdekat untuk urusan penyambungan semula. Tak ke menyusahkan diri? .

Nampak Tak Cara Buat Pendaftaran Unifi Tanpa Bayaran Pendahuluan?

Jadi anda tak perlu risau hal duit, daftar dengan saya, pasang dan guna dahulu. Sampai bil, anda bayarlah dengan aman di mana-mana saluran pembayaran yang TM telah tetapkan. Sebagai contoh, pembayaran melalui mesion kiosk TM. Cara pembayaran boleh tengok dalam video di bawah :


Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)


Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : https://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

sumber video : Papayie Channel

 42 views today

TM Point Kuantan Mahkota Square Berpindah

Adakah anda mencari TM Point di Kuantan untuk membuat urusan?

Untuk makluman, TM Point Kuantan telah berpindah dari lokasi lamanya iaitu di Kuantan Mahkota Square ke bangunan baru di Wisma TM Kuantan, Kuantan, Pahang – Malaysia.

ALAMAT TM POINT KUANTAN (TELEKOM MALAYSIA KUANTAN)

TM Point Mahkota Square

Lokasi lama

G08 & G09, Tingkat Bawah, Bangunan Mahkota Square,
Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang, Malasia

 

 

TM Point Kuantan 019-9377794

Lokasi Baru

Aras G, Wisma TM, Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia.

Waktu operasi TM Point Kuantan adalah :

Isnin hingga Jumaat : 9 Pagi Hingga 5.30 Petang

Hari Sabtu & Ahad : Tutup

Lokasi baru TM Point Kuantan ini terletak di bangunan Wisma TM Kuantan, Pahang iaitu bangunan mereka sendiri. Ia berhampiran dengan masjid negeri Sultan Ahmad Shah Kuantan.

www.hafizalbroadband.com

Untuk lokasi lain TM Point seluruh Malaysia, boleh rujuk di link ini : https://unifi.com.my/support/tmpoint

TM point Kuantan 019-9377794

Perkhidmatan Di TM Point

Antara perkhidmatan yang disediakan di TM Point adalah :

  • Pembayaran bil
  • Kiosk pembayaran tunai 24 jam
  • Penamatan langganan.
  • Penukaran Nama / Hak Milik
  • Jualan Peralatan Komunikasi (Telefon, Modem, Router & dll)
  • Pendaftaran
  • Pertanyaan berkaitan
  • Urusan berkaitan P1

Waktu Operasi


Waktu operasi bagi TM Point Kuantan adalah seperti berikut :

Isnin Hingga Jumaat

9.00 pagi – 5.30 petang

Sabtu, Ahad , & Cuti Umum

Tutup


Alamat TM Point Kuantan


Alamat Penuh TM Point Kuantan

WISMA TM MAHKOTA

JALAN MAHKOTA

25000 KUANTAN

PAHANG


Bagaimana jika ingin membuat pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau Unifi Mobile di Kuantan Pahang?


Bagi yang ingin membuat pendaftaran pakej pakej internet serta telefon berikut boleh terus berhubung dengan bahagian jualan (sales) 019-9377 794 :

  • Unifi untuk kediaman ( unifi home )
  • Unifi untuk perniagaan ( Unifi Business )
  • Internet Streamyx Kediaman ( Streamyx Home)
  • Internet Streamyx Perniagaan ( Streamyx Business)
  • Talian telefon pascabayar (Unifi Mobile Postpaid)

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)

Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/

sumber video : Papayie Channel

 50 views today

Case Study: Tiada Liputan Unifi – Alor Akar Kuantan

Nak apply Unifi tapi bila semak tak ada coverage . Padahal satu blok.

Beliau telah berhubung dengan saya berkenaan untuk mendaftar Unifi. Pada awal bulan lalu iaitu Disember 2019, beliau mohon saya untuk buat semakan coverage dan didapati alamat yang beliau berikan tiada di dalam sistem Unifi. Agak mengecewakan.

Saya semak pula dengan lebih teliti. Rupanya hanya kediamannya sahaja yang tiada data liputan Unifi. Sedangkan unit lain di blok aparment tersebut ada liputan. Jadi saya berbincang dengan beliau untuk menghantarkan kes ini kepada survey team.

Bila kes macam ni, ada beberapa perkara yang perlu ejen buat :

  • Buat site survey bagi mendapatkan maklumat secara fizikal.
  • Ambil maklumat pelanggan
  • Hantar kepada pihak TM untuk pengesahan sama ada boleh diberikan service Unifi atau tidak.
  • Setelah mendapat feedback dari pihak TM, ejen proses permohonan seperti biasa.

Beberapa hari kemudian beliau berhubung dengan saya dan terus membuat permohonan unifi. Ini adalah flow biasa yang ejen perlu buat dan keputusannya sama ada boleh berikan servis unifi atau tidak. Itu sahaja. Setidaknya mencuba. Tiada bayaran yang saya kenakan.

Saya akan update perkembangan kes ini dari semasa ke semasa. Bagi yang berminat untuk mendapatkan khidmat saya boleh terus berhubung dengan saya di talian 019-9377 794. Mana kes yang saya boleh bantu, saya bantu.

 23 views today,  1 views today

Pakej Khas Talian Telefon Untuk Warga Emas – RM59

Masihkah anda mempunyai ibu & bapa?

Masih sihatkah mereka? Saya doakan mereka sentiasa sihat..

Salam takziah dari saya kepada anda jika ibu atau bapa anda telah pergi…

Jika anda masih ada ibu bapa, berapa kerapkah anda menghubungi mereka? bertanyakan khabar, berkongsi cerita, dan setidaknya mengucapkan kata-kata sayang dan rindu?

Saya yakin 100% anda adalah antara anak – anak yang baik dan mungkin juga yang membaca ini antara di kalangan ibu dan bapa yang sentiasa berhubung dengan anak-anak serta ibu bapa masing-masing.

Telekom Malaysia Berhad (TM) dengan pakej Unifi Mobile telah memperkenalkan kategori baru pek JASA untuk WARGA EMAS. Pakej dengan bayaran bulanan serendah RM59 ini boleh dihadiahkan khas kepada ibu bapa anda yang berumur 60 tahun ke atas.


Apa Yang Menarik Sangat Pakej Ni?


Apa yang menarik sudah tentu satu perkataan yang sentiasa di dalam hati pengguna sebelum memilih sebarang pakej telco iaitu UNLIMITED – TANPA HAD!

Dengan pakej ini , pengguna dapat manfaat besar seperti :

  • Penggunaan DATA TANPA HAD (Unlimited DATA). Tak perlu risau dah ibu bapa atau anda sendiri kehabisan data semasa melayari laman sosial untuk berkongsi cerita, kenangan, dan mendapatkan khabar berita keluarga tersayang.
  • Panggilan TANPA HAD (Unlimited CALL). Luahkan cerita, kasih sayang, rindu kepada keluarga anda, anak-anak, cucu dan sahabat.
  • SMS TANPA HAD (Unlimited SMS). Masih gunakan SMS? . Tak perlu risau kene caj atau kredit tak cukup.
  • Berkongsi internet dengan hotspot 10Gb setiap bulan untuk LTE/4G.
  • Kelajuan internet tanpa had. Walaupun murah, tidak ditetapkan setakat mana kelajuan internet tersebut.

RM59/bulan itu murah bukan?. Masih setia pada telco sedia ada? Jika murah tak apalah, abaikan tulisan saya ni. Tapi semak balik adakah telco tersebut memberikan semua manfaat di atas?.

Janganlah fikir lama-lama. Bukan anda kontrak. Cuba dulu baru tahu. Kalau tak cuba, tak tahu dan selamanya rugi bayar bil telefon mahal tapi ada yang murah ditawarkan. Kalau takut mencuba selamanya kita membazirkan wang pada manfaat yang sama , tapi MAHAL.

Bukankah lebihan wang boleh di simpan, dilaburkan atau disedekahkan pada yang memerlukan kan? atau setidaknya belanja orang yang TERSAYANG?.

Bertindak itu lebih baik daripada asyik mencari kelemahan & membuat perbandingan. Tiada telco yang sempurna. Tapi ada telco yang mungkin sesuai untuk kehidupan anda. CUBA DAHULU.

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

 42 views today

Pendaftaran Melalui Pengesahan Biometrik – Selamatkah Ia?

Siapa yang dalam hidup dia tak pernah guna sekalipun melalui thumbprint verification melalui alat biometrik? Saya yakin 100% ramai yang pernah melalui proses ini semasa berurusan di bank dan sesetengah organisasi.

Sejak tahun 2010 saya berkecimpung dan dunia broadband, pada tahun 2016, proses pendaftaran pelanggan berubah kepada penggunaan alat pengesahan biometrik. Pada permulaan agak sukar kerana terpaksa membawa laptop & tablet ke sana sini namun setelah berbulan-bulan, sudah biasa.

Alat Biometric Jenama IRIS yang kami gunakan.

Baiklah, isunya bukan pada alat tersebut. Tapi proses pendaftaran tersebut. Kenapa sesetengah company seperti TM, Astro dan beberapa syarikat gergasi telco menggunakan proses pendaftaran seperti ini? Adakah kerana semata-mata akur dengan Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia?

Manfaat kepada pelanggan adalah dari aspek keselamatan. Tiada lagi isu pendaftaran mana-mana telco atas nama anda sesuka hati tanpa perlu membuat proses verifikasi biometrik terlebih dahulu. Anda tidak perlu risau kerana tiada dokumen kad pengenalan anda disimpan.

Jika anda berhadapan dengan proses pendaftaran menggunakan dokumen seperti salinan kad pengenalan serta perlukan gambar mykad anda, atau passport, sila hati-hati. Dinasihatkan anda membuat sedikit ayat arahan atau selalunya kita sebut sebagai cross pada dokumen anda tersebut – Untuk Kegunaaan ——- SAHAJA.

Pihak kami iaitu team #hafizalbroadband menggunakan pengesahan biometrik di mana proses pendaftaran dibuat tanpa mengambil dan menyimpan dokumen pengenalan anda. Setakat ini masih ada beberapa produk yang masih memerlukan salinan pengenalan diri anda tetapi agak sedikit dan akan menghampiri ke arah proses pendaftaran yang lebih selamat dalam masa terdekat.

Jika anda perlukan khidmat saya dan team saya untuk mendapatkan internet serta IPTV di kediaman anda, boleh berurusan di talian 019-9377793. Rangkaian team kami hampir meliputi seluruh Malaysia.

 41 views today

Simkad Pascabayar Tanpa Had Dari TM Boleh Di Dapati Dengan Bayaran Bulanan Serendah RM59

Anda sekarang sedang pakai telco apa? Unlimited tak? Maksud saya call boleh call tanpa fikir kehabisan minit atau kredit, juga tak perlu risau tentang data habis dan jika ada lagi yang gunakan SMS, tak perlu risau pun habis kredit atau dicaj lebih.

Kalau bayaran bulanan pun dah sampai lebih RM100, adalah lebih baik pertimbangkan untuk berpindah masuk ke telco yang lebih murah dan memberikan perkara-perkara berikut kepada anda :

  • Data tanpa had (Unlimited data)
  • Panggilan tanpa had (Unlimited call)
  • SMS tanpa had (Unlimited SMS)
  • Harga yang murah (Cuma RM59)
  • Liputan rangkaian luas (Coverage luas)
  • Kelajuan tidak dihadkan (No capped)
  • Data hotspot 10Gb LTE setiap bulan.

Jika anda rasa semua yang disenaraikan di atas dah ada pada talian telco yang sedang anda gunakan, abaikan tulisan saya ni.

TM dengan produk Unifi Mobile telah membuka pendaftaran pakej Unifi 99 kepada harga RM59 dengan komitment kontrak 12 bulan. Dengan ini, semua orang boleh mendaftaran pakej Unifi Mobile RM59 tanpa mengira kategori.

Sebelum ni TM membuka pelan Unifi Mobile RM 59 dengan branding JASA Pack pada kategori-kategori di bawah :

  1. Pelajar Open Universiti Malaysia
  2. Warga Emas
  3. Kakitangan Kerajaan
  4. Orang Kelainan Upaya
  5. Peniaga Yang Menggunakan Unifi Business.
  6. Staff Kepada Majikan Yang Menggunakan Unifi Business.
  7. Kakitangan Syarikat-Syarikat Swasta Tertentu.

Namun semua kategori di atas dikecualikan dari terikat dengan kontrak. Tapi bagi saya jika produk bagus, apa kisah dengan kontrak bukan?.

Jika boleh bayar lebih murah dan dapat manfaat yang besar, kenapa masih perlu bayar mahal dengan manfaat yang kecil dan terhad?

Atau anda masih tak faham dan ada pertanyaan?

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

 38 views today

Unifi 30Mbps Unlimited Kuantan Pahang

Pakej Unifi 30Mbps RM89 Unlimited

Adakah anda sedang mencari pakej internet tanpa had (unlimited internet) untuk kegunaan di rumah?

Percaya atau tidak, internet sudah menjadi keperluan mustahak bagi setiap rakyat Malaysia. Tak kira tua atau muda.

Menjadi satu kebiasaannya juga, kita akan pilih pelan internet terbaik dan internet yang laju untuk kegunaan kita. Harga internet pun sudah murah dan berpatutan untuk di milik.

Ada yang tanya, Unifi 30Mbps ni laju tak? Boleh buat review?

Tak susah nak review. Dalam post kali ni saya nak share lebih detail tentang pakej pakej internet yang murah ni iaitu pakej Unifi 30Mbps berharga RM89/bulan.

Ada banyak variasi pakej ni selepas bertahun di pasarkan. Tapi review dan share saya ni adalah yang paling basic tentang pakej ni.

Pakej ini bukan sahaja murah dan mampu milik. Tapi memberikan kelajuan internet tanpa had (unlimited). Untuk rakyat Pahang, khususnya Kuantan, saya memberi perkhidmatan pendaftaran pakej Unifi secara percuma.

Apa yang terbaik dengan pakej ini?

  • Kelajuan muat turun (download) sehingga 30Mbps
  • Kelajuan muat naik (upload) sehingga 10Mbps
  • Tiada had kuota (unlimited)
  • Harga yang murah dan berpatutan
  • Bantuan teknikal terus dari TM dan tidak melalui pihak ke-3

Secara ringkasnya, jika anda memang sedang mencari pakej internet tanpa had (unlimited) di rumah, pasti anda akan menyukai pakej ini.


Isi Kandungan


Apakah yang ditawarkan oleh TM melalui promosi pakej Unifi Home 30Mbps Unlimited?


Unifi 30Mbps Kuantan Pahang

Di bawah pelan ini, anda akan menikmati :

  • Harga bulanan yang tetap RM89
  • Muat turun 30Mbps (download)
  • Muad naik 10Mbps (upload)
  • Tiada had kuota (unlimited)
  • Caj panggilan 20 sen/minit

* Harga RM89 tidak termasuk dengan cukai perkhidmatan 6%*

* Harga yang dipaparkan adalah tidak berubah


Apakah Keistimewaan Lain Pakej Ini?



Sebagai tambahan, pelan ini di datangkan dengan perkara di bawah :

  • Pengaktifan dan pemasangan PERCUMA
  • Wireless router PERCUMA*
  • BTU Modem

* Wireless router hanya diberikan jika melibatkan PEMASANGAN BARU SAHAJA.

*Set telefon / telefon wireless / Cordless phone tidak diberikan. Anda boleh dapatkan di mana-mana TM Point terdekat atau kedai telefon berhampiran.


Bolehkan Pelanggan Unifi Basic 30Mbps 60Gb Kuota Naik Taraf (Upgrade) Ke Pakej Ini?


Sebenarnya bukan sahaja pakej Unifi Basic 60Gb boleh upgrade ke pakej ini. Tapi pakej Streamyx lama atau kini dikenali dengan Unifi Lite boleh upgrade ke pakej ini tanpa sebarang penalti.

Untuk naiktaraf (upgrade) ke pakej ini, anda boleh berhubung dahulu dengan saya untuk dapatkan info.

Terlebih dahulu anda perlu pastikan yang anda tidak mempunyai kontrak sama ada pakej internet tersebut atau anda pernah langgan apa-apa servis tambahan TM.


Adakah Terdapat Kontrak Serta Penalti Dikenakan Jika Anda Menamatkan Langganan Dalam Tempoh Kontrak?


Perkara pertama yang anda perlu pertimbangkan adalah kontrak. Kontrak yang ditetapkan untuk pakej Unifi Home 30Mbps Unlimited adalah 24 bulan ( 2 tahun).

Penalti yang akan dikenakan adalah mengikut baki bulanan yang tinggal. Anda harus membayar langganan bulanan untuk baki bulan yang tinggal.

Sebagai contoh :

Suraya melanggan pakej Unifi Home 30Mbps pada 1 Januari 2019. Selepas enam bulan melanggan, beliau bercadang untuk menamatkan langganan tersebut untuk bertukar ke pakej dari syarikat telco yang lain.

Kontrak Unifi Home adalah 24 bulan. Jadi beliau mempunyai baki kontrak dengan TM selama 1 tahun 6 bulan berjumlah 18 bulan.

Kos kesemua penalti yang akan dikenakan adalah :

RM89 X 18 = RM1602

Lebih malang lagi, beliau telah melanggan pakej Unifi PlayTV Ultimate iaitu satu servis IPTV dari TM yang berharga RM60/bulan. Berdasarkan jadual di bawah, kontrak minimum bagi Unifi PlayTV adalah 12 bulan. Jadi situasi ini, berbaki 6 bulan lagi kontrak.

RM60 X 6 = RM360

Kos keseluruhan adalah RM 1962.

Pelanggan perlu membayar semua baki terakhir dan tertunggak bagi memastikan proses penamatan berjalan dengan baik. Untuk lebih jelas boleh rujuk terma dan syarat.


Bagaimana Dengan Kos Pemasangan?


Hal berkenaan pemasangan andalah yang paling penting untuk anda ketahui. Ini untuk anda buat persediaan awal.

Saya telah huraikan secara terperinci di dalam post blog saya yang lepas dan anda boleh rujuk link di bawah untuk pemahaman anda.

Link :

https://www.hafizalbroadband.com/blog/panduan-lengkap-pemasangan-unifi-beserta-caj/


Ujian Kelajuan (Speed Test)


Berikut adalah speed test yang saya telah buat untuk pakej Unifi 30Mbps.

Untuk kelajuan muat turun (download speed) kita boleh lihat di bawah ini iaitu antara 30-31Mbps.

Untuk kelajuan muat naik (upload speed) keputusannya 10Mbps. Jadi kelajuan ini sudah boleh diterima dan normal.

Keputusannya hampir sama. Ujian kelajuan lebih tepat apabila kita gunakan sambungan kabel LAN.

Sangat penting ujian ini dibuat setelah pemasangan Unifi siap di lokasi premis perniagaan atau kediaman anda.


Di Mana Nak Bayar Bil?


Dengan aplikasi myunifi, anda boleh lihat bil-bil terkini anda, buat pembayaran, dan berhubung dengan TM lebih mudah. Alternatif lain, anda boleh bayar bil melalui saluran di bawah :

  • Portal unifi.com.my
  • TM Point
  • TM Point Authorised Dealer (TAD)
  • Online Banking – Bank Terlibat Sahaja
  • Pos Malaysia
  • TM Kiosk Machine

Untuk semua senarai penuh saluran pembayaran boleh rujuk di sini : Saluran Pembayaran

Bagaimana Nak Daftar?

Jom daftar ! Jangan tunggu lama-lama. Jangan banyak compare sangat dengan produk lain!. Nanti harga dah naik tak ada peluang dah nak apply.

Jom berurusan dengan saya kerana :

Saya berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang jualan produk TM dan dibimbing, diselia oleh pihak TM Pahang di bawah – TM Authorised Reseller (Penjual Sah TM).

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Sales)

Telekom Malaysia Hotline : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

p/s : Saya cover pendaftaran untuk seluruh Malaysia ya. Bukan Di Pahang Sahaja. PM saja saya jika perlukan bantun pendaftaran.

sumber video : Papayie Channel

019 – 9377 794

 56 views today

Bagaimana Tukar Pelan Unifi Mobile Sedia Ada Kepada Pek Jasa RM59?

Adakah anda kakitangan kerajaan? . Adakah anda pengguna talian telefon yang masih membayar pakej internet serta panggilan dengan harga yang mahal?.

Gunakan kerjaya anda untuk memiliki pakej internet untuk telefon anda dengan harga RM59/bulan – Panggilan, SMS serta dan tanpa had! (Unlimited)

Saya dapat pertanyaan ini hari ni. Mesej ni adalah dari pelanggan saya – Streamyx.

Beliau adalah kakitangan kerajaan. Sudah memilik pelan Unifi Mobile (a.k.a Webe). Pelan RM79 ni adalah pelan mula-mula diperkenalkan oleh TM melalui jenama Webe. Ia sudah tidak dibuka pendaftaran sejak Mei Januari 2018.

Apa yang beliau nak adalah kekalkan nombor asal (pelan RM79) kepada pakej Pek Jasa Unifi Mobile RM59 kerana beliau layak. Namun ia tidak dibenarkan buat masa ini.

Pilihan yang ada hanya daftar pek Jasa dengan nombor baru (tambah talian). Perkara ini juga bukanlah hanya untuk pelan RM79. Tapi juga untuk pelan-pelan lain iaitu pelan RM99/79/39/29/19 serta pakej RM59 selain pek Jasa.

Bagi kakitangan kerajaan yang sedang berkhidmat, jangan buang masa terlalu banyak menilai kerana pelan ini murah dan jugak berbaloi.

Jika anda tidak berpuas hati dengan liputan atau bermasalah, anda boleh berpindah ke telco lain bila-bila masa sahaja kerana ia tiada kontrak.

Pakej ini juga dibuka kepada semua kakitangan kerajaan berstatus kontrak.

Tinggalkan komen di bawah jika anda ada apa-apa pandangan dan juga pertanyaan.

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

 41 views today