Tag Archives: unifi mobile kuantan

Pass LTE Percuma Unifi Mobile Postpaid Serta Prepaid BEBAS

Seperti sedia maklum, kerajaan telah mengeluarkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang mana bermula dari  jam 12.00 tengah malam 18 Mac 2020 sehingga 31 Mac 2020.

Orang ramai dinasihatkan supaya berada di rumah sepanjang masa kecuali untuk memenuhi keperluan-keperluan asas. Mereka yang terlibat dengan bidang kerja yang penting juga tidak dibenarkan bercuti.

Barisan-Hadapan-Negara-Covid-19

Mungkin ini adalah ruang untuk kita bersama dengan keluarga dan anak-anak atau berehat di rumah tempoh yang lama. Bagi mereka yang terlibat dalam barisan hadapan memerangi COVID-19 serta memberi perkhidmatan, syabas di ucapkan.

Sempena tempoh PKP tersebut, TM telah memberikan akses hotspot LTE percuma sehingga 999Gb. Ia adalah data tambahan dari 10Gb sedia ada yang diberikan. Tak perlu nak hack data unifi mobile atau bypass data unifi mobile lagi dah. Mengarut!. Hahaha

Bagi mereka yang tidak mempunyai internet Wifi di rumah, ia sangat-sangat membantu.

Pelan Unifi Mobile Yang Terlibat Adalah Pelan Ultimate Unifi Mobile!

Berikut adalah pelan-pelan Unifi Mobile Prabayar (Postpaid) yang terlibat:

unifi Mobile Postpaid

  • unifi Mobile 99 at RM59 (Dengan Kontrak 12 Bulan)
  • unifi Mobile 99
  • webe RM79
  • unifi Mobile Pek Jasa/Pelan Warga Emas

unifi Mobile Biz Prabayar (Postpaid)

  • unifi Mobile Biz 99
  • unifi Mobile Biz 79

Bila Akan Dapat Akses Tersebut? Kene Apply?

Pemberian pass percuma ini bermula 19 Mac 2020 hingga 31 Mac 2020 dan tak perlu buat apa-apa permohonan.

Bagi yang baru memohon Unifi Mobile, pass percuma ini akan bermula terus sebaik sahaja talian anda di aktifkan.

Tolong Ambik Maklum Ya.. Ini Pass Ini Adalah Akses Untuk Hotspot LTE/4G SAHAJA. 3G Tak Terlibat….

unifi-mobile-postpaid

Bagaimana Pula Dengan Pengguna Unifi Prepaid – BEBAS?

Bagi pengguna Unifi Mobile Prepaid #Bebas, anda diberikan pass mingguan LTE tanpa had PERCUMA yang bernilai RM20. Selepas tempoh 7 hari, anda hanya perlu buat langganan pass minggu percuma tersebut seperti di bawah .

Ia bukan automatik!. Anda perlu langgan data percuma tersebut.

Baiklah, so bila dah ada akses ni gunakanlah sebaik mungkin. Caj bateri kerap dan penuhkan powerbank o.k!. Lagi satu, tolong ikut Perintah Kawalan Pergerakan untuk membendung penularan jangkitan COVID-19.

Ada masalah berkaitan Unifi Mobile Hotspot? Biasanya user Anroid kurang isu. Kalau user iphone, ada setting tertentu. Saya jumpa satu video untuk set Wifi Hotspot bagi user iPhone.

Jom tengok!

Jika ada pertanyaan boleh live chat dengan operator unifi mobile melalui apps . Cara nak login unifi mobile apps, boleh rujuk sini : Unifi Mobile Apps

Anda rasa perkongsian saya ini membantu anda? Mohon share dan sila beri komen yang membina di ruangan komen di bawah .

Untuk pendaftaran Unifi Mobile Postpaid, boleh berhubung dengan saya. SIM kad saya boleh COD atau pos.

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)

Whatsapp Link : https://bit.ly/2WuGZuE

Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

Rujukan dari Pejabat Perdana Menteri : https://bit.ly/33xuHmw | https://bit.ly/2wbTArT
Facebook Unifi : https://www.facebook.com/weareunifi

Simkad Pascabayar Tanpa Had Dari TM Boleh Di Dapati Dengan Bayaran Bulanan Serendah RM59

Anda sekarang sedang pakai telco apa? Unlimited tak? Maksud saya call boleh call tanpa fikir kehabisan minit atau kredit, juga tak perlu risau tentang data habis dan jika ada lagi yang gunakan SMS, tak perlu risau pun habis kredit atau dicaj lebih.

Kalau bayaran bulanan pun dah sampai lebih RM100, adalah lebih baik pertimbangkan untuk berpindah masuk ke telco yang lebih murah dan memberikan perkara-perkara berikut kepada anda :

  • Data tanpa had (Unlimited data)
  • Panggilan tanpa had (Unlimited call)
  • SMS tanpa had (Unlimited SMS)
  • Harga yang murah (Cuma RM59)
  • Liputan rangkaian luas (Coverage luas)
  • Kelajuan tidak dihadkan (No capped)
  • Data hotspot 10Gb LTE setiap bulan.

Jika anda rasa semua yang disenaraikan di atas dah ada pada talian telco yang sedang anda gunakan, abaikan tulisan saya ni.

TM dengan produk Unifi Mobile telah membuka pendaftaran pakej Unifi 99 kepada harga RM59 dengan komitment kontrak 12 bulan. Dengan ini, semua orang boleh mendaftaran pakej Unifi Mobile RM59 tanpa mengira kategori.

Sebelum ni TM membuka pelan Unifi Mobile RM 59 dengan branding JASA Pack pada kategori-kategori di bawah :

  1. Pelajar Open Universiti Malaysia
  2. Warga Emas
  3. Kakitangan Kerajaan
  4. Orang Kelainan Upaya
  5. Peniaga Yang Menggunakan Unifi Business.
  6. Staff Kepada Majikan Yang Menggunakan Unifi Business.
  7. Kakitangan Syarikat-Syarikat Swasta Tertentu.

Namun semua kategori di atas dikecualikan dari terikat dengan kontrak. Tapi bagi saya jika produk bagus, apa kisah dengan kontrak bukan?.

Jika boleh bayar lebih murah dan dapat manfaat yang besar, kenapa masih perlu bayar mahal dengan manfaat yang kecil dan terhad?

Atau anda masih tak faham dan ada pertanyaan?

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

Bagaimana Tukar Pelan Unifi Mobile Sedia Ada Kepada Pek Jasa RM59?

Adakah anda kakitangan kerajaan? . Adakah anda pengguna talian telefon yang masih membayar pakej internet serta panggilan dengan harga yang mahal?.

Gunakan kerjaya anda untuk memiliki pakej internet untuk telefon anda dengan harga RM59/bulan – Panggilan, SMS serta dan tanpa had! (Unlimited)

Saya dapat pertanyaan ini hari ni. Mesej ni adalah dari pelanggan saya – Streamyx.

Beliau adalah kakitangan kerajaan. Sudah memilik pelan Unifi Mobile (a.k.a Webe). Pelan RM79 ni adalah pelan mula-mula diperkenalkan oleh TM melalui jenama Webe. Ia sudah tidak dibuka pendaftaran sejak Mei Januari 2018.

Apa yang beliau nak adalah kekalkan nombor asal (pelan RM79) kepada pakej Pek Jasa Unifi Mobile RM59 kerana beliau layak. Namun ia tidak dibenarkan buat masa ini.

Pilihan yang ada hanya daftar pek Jasa dengan nombor baru (tambah talian). Perkara ini juga bukanlah hanya untuk pelan RM79. Tapi juga untuk pelan-pelan lain iaitu pelan RM99/79/39/29/19 serta pakej RM59 selain pek Jasa.

Bagi kakitangan kerajaan yang sedang berkhidmat, jangan buang masa terlalu banyak menilai kerana pelan ini murah dan jugak berbaloi.

Jika anda tidak berpuas hati dengan liputan atau bermasalah, anda boleh berpindah ke telco lain bila-bila masa sahaja kerana ia tiada kontrak.

Pakej ini juga dibuka kepada semua kakitangan kerajaan berstatus kontrak.

Tinggalkan komen di bawah jika anda ada apa-apa pandangan dan juga pertanyaan.

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Pek Jasa Unifi Mobile Kakitangan Kerajaan

Alhamdulillah, dengan izin tuhan saya telah berjaya mengharungi demam denggi. Sakitnya bermula pada malam 3hb lalu dan berlanjutan sehinggalah hari terakhir pada 9 Julai 2019. Pada hari tersebut juga saya diwadkan untuk pemantauan lanjut di Hospital Tengku Ampuan Afzan.

Kepada yang bertanya tentang pakej Unifi Mobile Pek Jasa, maaf saya lambat update dan reply. Saya up iklan di page tapi tak sempat follow up mereka yang bertanya.

Baiklah, Pek jasa ni adalah pelan untuk talian mudah alih tanpa had bagi penggunaan data, panggilan dan SMS. Pakailah banyak mana pun. Bayaran bulanan hanya RM59/bulan (Tak termasuk 6% cukai perkhidmatan-SUDAH TENTU).

Pakej ni dilancarkan pada tahun 2019 kepada guru-guru dan kakitangan di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) bergred DG, ahli-ahli Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) yang berdaftar, Angkatan Tentera Malaysia, Veteran Angkatan Tentera Malaysia dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Saya ada menulis tentang pakej ini sebelum ni. Boleh lihat di sini : http://www.hafizalbroadband.com/blog/pek-jasa-pakej-untuk-guru-tentera-polis/

Tetapi info tersebut sudah tak boleh dirujuk lagi sebab ia adalah info dan produk lama. Jadi dengan lahirnya Pek Jasa Unifi 2019 ni, info tersebut tidak lagi boleh diguna pakai.

Pakej ini kemudiannya turut dibuka kepada semua penjawat awam berstatus TETAP dan KONTRAK yang bertugas dengan Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri, termasuklah anggota-anggota Veteran Angkatan Tentera Malaysia, dengan syarat, mereka menggunakan model telefon Band 5 seperti yang tertulis di dalam Terma dan Syarat.

Untuk buat semakan model telefon, boleh rujuk di sini : https://unifi.com.my/mobile/postpaid/phone-compatibility.html

Kuota Berganda Untuk Pelanggan Unifi Mobile Pascabayar

Unifi Mobile Postpaid Double Quota

Untuk semua pengguna unifi mobile postpaid (pascabayar).!

Anda sekarang boleh nikmati kuota berganda untuk LTE, panggilan serta SMS apabila anda membeli pass ‘Double Quota add-onn pass’ dari 2 May hingga 30 Jun 2019.

Unifi Mobile 59 dan unifi mobile 39

Kempen ini dibuka kepada semua pelanggan baru atau sedia ada unifi mobile Postpaid yang melanggan pakej unifi mobile 59 dan juga unifi mobile 39.

Double Quota add-on pass‘ boleh dibeli pada harga RM8 melalui aplikasi unifi Mobile self-care dan juga portal atau semasa pendaftaran pelanggan baru.

Unifi Mobile 99

Kuota bulanan untuk hotspot akan digandakan menjadi 20gb PERCUMA untuk dua bulan.

5.PNG


Untuk data percuma yang diberikan, jika tidak habis digunakan tidak akan di bawa ke bulan hadapan. Jika anda ingin mendaftar pakej unifi Mobile, boleh terus berhubung dengan saya di talian 019- 9377 794 (Hafizal).