Tag Archives: tm kuantan

Perlukan Ke Bayaran Pendahuluan Untuk Daftar Unifi?

Dah langgan Unifi ke belum? Khusus untuk kawasan Kuantan – Pahang, saya boleh bantu untuk semak dan buat pendaftaran Unifi sama ada kedai atau rumah kediaman. Saya adalah wakil penjual sah TM ( TM Authorised Reseller).

Biasa dengar ke TM Authorised Reseller ni atau Wakil Penjual Sah TM ni? . Kalau anda lihat di website Unifi, atau pamplet, kebiasaannya memang ada pun mention kami sebagai penjual sah.

Dengan lantikan yang TM berikan kepada kami ni, kami boleh secara terus menjual pakej-pakej internet yang TM keluarkan dan benarkan.

Ada yang bertanya, kalau langgan pakej Unifi TM ni, perlukan buat bayaran pendahuluan (Unifi advance payment)?. Di bawah ni saya terangkan bagaimana anda tak perlu buat bayaran pendahuluan jika mendaftar Unifi.


Ejen/Reseller Guna Mykad Reader


Salah satu perkara yang perlu anda ambil perhatian adalah keselamatan data peribadi. Ada banyak kes di mana kecuaian sesetengah orang memberikan salinan kad pengenalan tanpa membuat ‘cross’ untuk kegunaan tertentu. Maka apa yang terjadi?

TM Mykad Reader Unifi Kuantan

Salinan kad pengenalan tersebut di manipulasikan dan digunakan untuk membuat pelbagai pendaftaran lain selain dari apa yang anda mohon.

Anda tak risau?

Jika anda membuat pendaftaran melalui saya dan team saya (Ejen/TM Authorised Reseller), kami telah dibekalkan dengan Mykad Reader di mana tiada salinan kad pengenalan anda diperlukan. Hanya perlu jumpa, buat pengesaahan cap jari dan mykad melalui mykad reader.

Ada borang ke? Ada. Tetapi ia bukan fizikal. Ia adalah e-form di mana semua maklumat anda di isikan ke dalam borang elektronik melalui aplikasi TM. Data anda selamat dan salinan e-from anda akan diberikan melalui email.


Tiada Wang Pendahuluan Di Perlukan


Buat pendaftaran Unifi dengan saya , tiada wang pendahuluan diperlukan. Anda hanya perlu berjumpa dengan saya, atau wakil saya untuk urusan pendaftaran dan pengesahan cap jari melalui Mykad Reader.

Jika anda mendaftar di saluran lain tanpa melalui Mykad Reader, anda perlu membayar wang pendahuluan sebanyak RM100 dalam tempoh 10 hari selepas Unifi anda berjaya di aktifkan. Bayaran RM100 tersebut akan di masukkan ke dalam bil TM akan datang sebagai pembayaran bil anda.

Kegagalan anda membuat pembayaran, akaun Unifi anda akan disekat dan perlu hadir ke mana-mana TM Point terdekat untuk urusan penyambungan semula. Tak ke menyusahkan diri? .

Nampak Tak Cara Buat Pendaftaran Unifi Tanpa Bayaran Pendahuluan?

Jadi anda tak perlu risau hal duit, daftar dengan saya, pasang dan guna dahulu. Sampai bil, anda bayarlah dengan aman di mana-mana saluran pembayaran yang TM telah tetapkan. Sebagai contoh, pembayaran melalui mesion kiosk TM. Cara pembayaran boleh tengok dalam video di bawah :


Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)


Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

sumber video : Papayie Channel

TM Point Kuantan Mahkota Square Berpindah

Adakah anda ingin membuat urusan dengan TM Point di Kuantan? Untuk kawasan Kuantan (area kuantan) TM Point telah berpindah dari lokasi lamanya iaitu di Kuantan Mahkota Square ke bangunan baru di Wisma TM Kuantan, Kuantan, Pahang – Malaysia.

ALAMAT TM POINT KUANTAN (TELEKOM MALAYSIA KUANTAN)

TM Point Mahkota Square

Lokasi lama

G08 & G09, Tingkat Bawah, Bangunan Mahkota Square,
Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang, Malasia

 

 

TM Point Kuantan 019-9377794

Lokasi Baru

Aras G, Wisma TM, Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia.

Waktu operasi TM Point Kuantan adalah :

Isnin hingga Jumaat : 9 Pagi Hingga 5.30 Petang

Hari Sabtu : 9 pagi hingga 1 petang

Lokasi baru TM Point Kuantan ini terletak di bangunan Wisma TM Kuantan, Pahang iaitu bangunan mereka sendiri. Ia berhampiran dengan masjid negeri Sultan Ahmad Shah Kuantan.

Untuk lokasi lain TM Point seluruh Malaysia, boleh rujuk di link ini : https://unifi.com.my/support/tmpoint

TM point Kuantan 019-9377794

Perkhidmatan Di TM Point

Antara perkhidmatan yang disediakan di TM Point adalah :

  • Pembayaran bil
  • Pendaftaran
  • Pemindahan
  • Penukaran nama
  • Pendaftaran pakej kerajaan
  • Jualan telefon dan modem wifi
  • Penamatan langganan (terminate)
  • Permintaan servis (Demand Request)

Bagaimana jika ingin membuat pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau Unifi Mobile di Kuantan? atau di kawasan-kawasan lain selain Kuantan?*

Bagi yang ingin membuat pendaftaran pakej pakej internet serta telefon berikut boleh terus berhubung dengan bahagian jualan (sales) 019-9377 794 :

  • Unifi untuk kediaman ( unifi home )
  • Unifi untuk perniagaan ( Unifi Business )
  • Internet Streamyx Kediaman ( Streamyx Home)
  • Internet Streamyx Perniagaan ( Streamyx Business)
  • Talian telefon pascabayar (Unifi Mobile Postpaid)

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)

Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/

sumber video : Papayie Channel

Unifi 30Mbps Unlimited Kuantan Pahang

Pakej Unifi 30Mbps RM89 Unlimited

Adakah anda penduduk di Kuantan, Pahang sedang mencari pakej internet tanpa had (unlimited internet) untuk kegunaan di rumah?

Percaya atau tidak, internet sudah menjadi keperluan mustahak bagi setiap rakyat Malaysia. Tak kira tua atau muda.

Menjadi satu kebiasaannya juga, kita akan pilih pelan internet terbaik dan internet yang laju untuk kegunaan kita. Harga internet pun sudah murah dan berpatutan untuk di milik.

Saya nak kongsikan pakej internet yang murah iaitu pakej Unifi 30Mbps berharga RM89/bulan.

Pakej ini bukan sahaja murah dan mampu milik. Tapi memberikan kelajuan internet tanpa had (unlimited). Untuk rakyat Pahang, khususnya Kuantan, saya memberi perkhidmatan pendaftaran pakej Unifi secara percuma.

Apa yang terbaik dengan pakej ini?

  • Kelajuan muat turun (download) sehingga 30Mbps
  • Kelajuan muat naik (upload) sehingga 10Mbps
  • Tiada had kuota (unlimited)
  • Harga yang murah dan berpatutan
  • Bantuan teknikal terus dari TM dan tidak melalui pihak ke-3

Secara ringkasnya, jika anda memang sedang mencari pakej internet tanpa had (unlimited) di rumah, pasti anda akan menyukai pakej ini.

Saya akan huraikan lebih jelas apa yang ditawarkan pakej ini.


Isi Kandungan


Apakah yang ditawarkan oleh TM melalui promosi pakej Unifi Home 30Mbps Unlimited?


Unifi 30Mbps Kuantan Pahang

Di bawah pelan ini, anda akan menikmati :

  • Harga bulanan yang tetap RM89
  • Muat turun 30Mbps (download)
  • Muad naik 10Mbps (upload)
  • Tiada had kuota (unlimited)
  • Caj panggilan 20 sen/minit

* Harga RM89 tidak termasuk dengan cukai perkhidmatan 6%*

* Harga yang dipaparkan adalah tidak berubah


Apakah keistimewaan lain pakej ini?


Sebagai tambahan, pelan ini di datangkan dengan perkara di bawah :

  • Pengaktifan dan pemasangan PERCUMA
  • Akses ke Wifi@Unifi percuma di lebih 12,000 lokasi
  • Wireless router PERCUMA*
  • BTU Modem

* Wireless router hanya diberikan jika melibatkan PEMASANGAN BARU SAHAJA.

*Set telefon / telefon wireless / Cordless phone tidak diberikan. Anda boleh dapatkan di mana-mana TM Point terdekat atau kedai telefon berhampiran.


Bolehkan Pelanggan Unifi Basic 30Mbps 60Gb Kuota Naik Taraf (Upgrade) Ke Pakej Ini?


Sebenarnya bukan sahaja pakej Unifi Basic 60Gb boleh upgrade ke pakej ini. Tapi pakej Streamyx lama atau kini dikenali dengan Unifi Lite boleh upgrade ke pakej ini tanpa sebarang penalti

Untuk naiktaraf (upgrade) ke pakej ini, anda boleh berhubung dahulu dengan saya untuk dapatkan info.

Terlebih dahulu anda perlu pastikan yang anda tidak mempunyai kontrak sama ada pakej internet tersebut atau anda pernah langgan apa-apa servis tambahan TM.


Adakah Terdapat Kontrak Serta Penalti Dikenakan Jika Saya Menamatkan Langganan Dalam Tempoh Kontrak?


Perkara pertama yang anda perlu pertimbangkan adalah kontrak. Kontrak yang ditetapkan untuk pakej Unifi Home 30Mbps Unlimited adalah 24 bulan ( 2 tahun).

Penalti yang akan dikenakan adalah mengikut baki bulanan yang tinggal. Anda harus membayar langganan bulanan untuk baki bulan yang tinggal.

Sebagai contoh :

Suraya melanggan pakej Unifi Home 30Mbps pada 1 Januari 2019. Selepas enam bulan melanggan, beliau bercadang untuk menamatkan langganan tersebut untuk bertukar ke pakej dari syarikat telco yang lain.

Kontrak Unifi Home adalah 24 bulan. Jadi beliau mempunyai baki kontrak dengan TM selama 1 tahun 6 bulan berjumlah 18 bulan.

Kos kesemua penalti yang akan dikenakan adalah :

RM89 X 18 = RM1602

Lebih malang lagi, beliau telah melanggan pakej Unifi PlayTV Ultimate iaitu satu servis IPTV dari TM yang berharga RM60/bulan. Berdasarkan jadual di bawah, kontrak minimum bagi Unifi PlayTV adalah 12 bulan. Jadi situasi ini, berbaki 6 bulan lagi kontrak.

RM60 X 6 = RM360

Kos keseluruhan adalah RM 1962.

Pelanggan perlu membayar semua baki terakhir dan tertunggak bagi memastikan proses penamatan berjalan dengan baik. Untuk lebih jelas boleh rujuk terma dan syarat.


Di Mana Nak Bayar Bil?


Dengan aplikasi myunifi, anda boleh lihat bil-bil terkini anda, buat pembayaran, dan berhubung dengan TM lebih mudah. Alternatif lain, anda boleh bayar bil melalui saluran di bawah :

  • Portal unifi.com.my
  • TM Point
  • TM Point Authorised Dealer (TAD)
  • Online Banking – Bank Terlibat Sahaja
  • Pos Malaysia
  • TM Kiosk Machine

Untuk semua senarai penuh saluran pembayaran boleh rujuk di sini : Saluran Pembayaran

Bagaimana Nak Daftar?

Jom daftar ! Jangan tunggu lama-lama. Jangan banyak compare sangat dengan produk lain!. Nanti harga dah naik tak ada peluang dah nak apply.

Jom berurusan dengan saya kerana :

Saya berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang jualan produk TM dan dibimbing, diselia oleh pihak TM Pahang di bawah – TM Authorised Reseller (Penjual Sah TM).

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Sales)

Telekom Malaysia Hotline : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/

sumber video : Papayie Channel

019 – 9377 794

Bagaimana Tukar Pelan Unifi Mobile Sedia Ada Kepada Pek Jasa RM59?

Adakah anda kakitangan kerajaan? . Adakah anda pengguna talian telefon yang masih membayar pakej internet serta panggilan dengan harga yang mahal?.

Gunakan kerjaya anda untuk memiliki pakej internet untuk telefon anda dengan harga RM59/bulan – Panggilan, SMS serta dan tanpa had! (Unlimited)

Saya dapat pertanyaan ini hari ni. Mesej ni adalah dari pelanggan saya – Streamyx.

Beliau adalah kakitangan kerajaan. Sudah memilik pelan Unifi Mobile (a.k.a Webe). Pelan RM79 ni adalah pelan mula-mula diperkenalkan oleh TM melalui jenama Webe. Ia sudah tidak dibuka pendaftaran sejak Mei Januari 2018.

Apa yang beliau nak adalah kekalkan nombor asal (pelan RM79) kepada pakej Pek Jasa Unifi Mobile RM59 kerana beliau layak. Namun ia tidak dibenarkan buat masa ini.

Pilihan yang ada hanya daftar pek Jasa dengan nombor baru (tambah talian). Perkara ini juga bukanlah hanya untuk pelan RM79. Tapi juga untuk pelan-pelan lain iaitu pelan RM99/79/39/29/19 serta pakej RM59 selain pek Jasa.

Bagi kakitangan kerajaan yang sedang berkhidmat, jangan buang masa terlalu banyak menilai kerana pelan ini murah dan jugak berbaloi.

Jika anda tidak berpuas hati dengan liputan atau bermasalah, anda boleh berpindah ke telco lain bila-bila masa sahaja kerana ia tiada kontrak.

Pakej ini juga dibuka kepada semua kakitangan kerajaan berstatus kontrak.

Tinggalkan komen di bawah jika anda ada apa-apa pandangan dan juga pertanyaan.

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Penurunan Harga Streamyx 8Mbps Kepada RM89

Mungkin ramai antara kita adalah pengguna Streamyx. Ada yang lebih beruntung telah pun dapat perkhidmatan Unifi iaitu Fiber Optik. Lebih laju, lebih stabil dan lebih berbaloi dari aspek harga.

Semenjak saya menjadi ejen pada tahun 2010, harga pakej Streamyx memang tak berubah kecuali ada pakej diskaun – Streamyx Streamyzer .

Hari ini TM mengumumkan harga baru Streamyx serta beberapa penyelesaian kepada kawasan yang masih belum mendapat liputan internet dan juga yang paling utama adalah penyelesaian kepada pengguna Streamyx di kawasan yang ada kekangan infrastruktur tembaga (Copper).

Ini adalah pakej Streamyx sedia ada sekarang.

Menurut Telekom Malaysia (TM) dalam satu pengumuman hari ini, harga Streamyx akan diturunkan.

“Kami juga gembira untuk mengumumkan pakej jalur lebar baru buat pelanggan kediaman pada harga RM89/bulan yang memberikan kepantasan sehingga 8Mbps, manakala pelanggan kediaman Streamyx yang sedia ada juga boleh menikmati pakej yang sama hanya pada harga RM69/bulan,” kata TM dalam suatu kenyataan hari ini.

Tetapi, masih ramai yang merungut kerana perkhidmatan Streamyx sudah ketinggalan dan untuk menaiktaraf kepada Unifi pula, mereka tidak dapat berbuat demikian kerana kekangan liputan Unifi.

Namun begitu, selain penurunan harga, penyelesaian lain kepada kekangan liputan fiber optik (Unifi) ini juga di umumkan.

“Kami akan mengatasi kekangan yang dihadapi oleh rangkaian tembaga menerusi pelbagai teknologi seperti fiber, wayarles dan GigaWire. Penambahbaikan ini akan dilaksanakan secara berfasa mulai hari ini hingga 2021.

“Kami berharap agar dapat meningkatkan pengalaman internet untuk sekurang-kurangnya 70 peratus pelanggan menjelang akhir 2020,” kata TM lagi.

Pelan tersebut telah dikemukankan kepada Kementerian Komunikasi dan Multimedia (SKMM) di mana pihak SKMM telah menegur TM untuk menangani aduan pelanggan Streamyx.

Setakat ini menurut TM, pelanggan unifi yang telah di naiktaraf kepada kelajuan yang lebih tinggi berjumlah 973,000 dan masih berbaki 934,000 pengguna Streamyx yang memerlukan penyelesaian melalui pelan tersebut.

Pengerusi TM Group i Rosli Man berkata syarikat itu komited untuk menangani isu di kalangan pengguna rangkaian tembaga (Copper). – Streamyx

“Kami komited untuk menyelesaikan isu Streamyx dan yakin pelan itu merupakan cara untuk mengatasi bukan sahaja batasan terhadap rangkaian jalur lebar tembaga tetapi juga meletakkan asas bagi pengalaman internet yang lebih baik untuk semua pelanggan sedia ada dan pada masa depan di seluruh negara.

“Kami mengalu-alukan pendekatan kerjasama, bekerja dekat dengan kerajaan, kementerian dan SKMM untuk menyampaikan pengalaman jalur lebar berkelajuan tinggi ke arah mencapai aspirasi Malaysia negara digital,” katanya dalam satu kenyataan.

Tahun lepas 2018, TM telah mengeluarkan pakej yang murah juga. RM100 untuk 8Mbps dan RM90 untuk 4Mbps ke bawah . Harga yang dinyatakan itu sangat berbaloi pada waktu itu kerana pakej 8Mbps didatangkan dengan kemudahan IPTV (Unifi TV).

Tak sampai satu minggu, pakej tersebut ditarik balik. Ramai pengguna sedia ada telah membuat aduan dan permintaan untuk menukar pakej. Namun pakej tersebut hanya untuk pengguna baru sahaja.

Kali ini TM melibatkan pengguna sedia ada. Ini adalah tindakan yang baik pada pendapat peribadi saya. Kerana pengguna sedia ada telah membayar harga yang agak tinggi.

Tindakan penurunan harga ini adalah salah satu perkara yang dinanti-nantikan oleh semua pengguna Streamyx. Selain itu, penyelesaian kepada masalah infrastruktur sedia ada juga adalah tindakan yang baik setelah bertahun-tahun.

Apa sekalipun, pengguna Streamyx sedia ada dan baru perlu menunggu pelancaran dan pelaksanaannya nanti. Buat masa ini belum ada info jualan.

Kepada yang menanti seperti saya, bersyukurlah dengan penurunan harga ini. Bagi saya ia adalah harga mampu milik untuk semua rakyat Malaysia. Sama-samalah kita tunggu perasmiannya dan pelaksanaannya.

Jika anda ada pandangan, pertanyaan yang bermain di fikiran , bolehlah tinggalkan komen. Saya cuba jawab mana yang boleh.

Saluran Sony Channel HD & MUTV Dikeluarkan Dari Unifi TV

Bermula 1 Jun 2019, saluran Sony Channel HD (Saluran 457) & MUTV HD (Channel 711) dikeluarkan dari Unifi TV. TM Tidak lagi mempunya hak penyiaran untuk kedua-dua saluran tersebut.

Kesemua pelanggan Unifi TV berikut terlibat iaitu :

  • Pelanggan saluran Ala Carte (unifi & Streamyx)
  • Pelanggan unifi TV (unifi, Streamyx for BIZ, HoTES & Hospitality)
  • Pelanggan unifi playTV

Dua saluran dikeluarkan, khabarnya akan ada saluran baru iaitu CNN dan Cartoon Network HD anggaran dalam bulan Ogos!

Kepada yang berminat nak dapatkan unifi TV, tonton terus di TV anda dengan melanggan unifi pakej 100Mbps + TV Box dengan harga RM159 sahaja sebulan! . Boleh berhubung dengan saya di talian 019-9377 794 (Hafizal) untuk berurusan.

Whatsapp link : https://bit.ly/2ZbY7n0

Terima kasih

Bagaimana Nak Semak Status Report Yang Telah Dibuat?

Jika anda telah buat aduan tentang masalah kerosakan atau apa-apa yang berkaitan, anda boleh lihat status aduan anda secara online melalui portal selfcare. Terlebih dahulu anda perlu mendaftar portal selfcare di unifi.com.my.


Log in unifi.com.my, and klik pada “My Activity”
Anda akan lihat kesemua report yang telah anda buat sama ada yang telah ditutup atau masih aktif. Pilih mana satu laporan yang anda ingin lihat dan klik pada “View Ticket” untuk lebih jelas.

Anda akan lihat lebih jelas maklumat report yang telah anda buat. Terdapat staff atau pegawai yang telah ditugaskan untuk menguruskan report anda. Anda boleh terus berhubung dengan mereka.

Itu sahaja.

Faham tak penerangan saya ni? . Jika tak faham boleh salurkan pertanyaan anda terus ke saluran-saluran di bawah. InsyaAllah mereka bantu. Saya hanya penjual sahaja. Nak mendaftar, boleh terus berhubung dengan saya 019-9377794 :

Facebook : www.facebook.com/weareunifi
Twitter : twitter.com/helpmeunifi
Live Chat 24 Jam: unifi.com.my/chat/index.html
Email : help@tm.com.my
Talian Khidmat 24 Jam : 100 

Kredit to : remstr (unifi Community)

Pakej TM Broadband (Streamyx) 2019

Awal tahun 2019 lalu, TM telah bertindak untuk tidak lagi membekalkan Set Top Box untuk tontonan unifiTV di televisyen. Jadi pengguna Streamyx hanya akan menerima modem wifi dan juga set telefon cordless.

Masih mengekalkan harga yang sama di website mereka, apa yang berubah adalah :

  • Tempoh kontrak bagi pakej Streamyx 8Mbps telah dipendekkan menjadi 12 bulan iaitu sama dengan pakej bagi 1Mbps, 2Mbps dan 4Mbps.
  • Tiada lagi pilihan untuk pelanggan Streamyx 4Mbps bagi mendapatkan Set Top Box.

Bagaimana pula dengan caj denda bagi pelanggan yang menamatkan langganan dalam tempoh kontrak?

Ya, RM350 bayaran denda masih lagi dikekalkan tanpa perlu membayar caj bulanan untuk baki bulan yang tinggal.

Harga Pakej TM Broadband (Streamyx) Yang Ditawarkan Oleh TM Di Website mereka)

Jika di lihat harga pakej yang ditawarkan di atas ni, ia adalah harga pasaran yang TM telah tetapkan. Jadi bagaimana nak dapatkan harga diskaun?.

Saya boleh bantu untuk dapatkan harga diskaun untuk pakej yang sama. Berikut saya paparkan harga diskaun yang saya tawarkan.

Harga Diskaun Yang Kekal Selagi Anda Langgan

Apakah kandungan pakej TM Broadband (Streamyx) 2019?

  • Panggilan percuma ke semua talian tetap TM seluruh Malaysia.
  • Caj panggilan 10sen/minit untuk talian mudah alih ke seluruh Malaysia.
  • Modem wifi percuma dengan jaminan kerosakan selama satu tahun.
  • Satu set telefon cordless dengan jaminan kerosakan selama satu tahun.

Jadi, bagaimana nak dapatkan harga diskaun untuk pakej Streamyx di atas?.

Caranya mudah sahaja. Anda boleh dapatkan khidmat saya untuk menguruskan permohonan Streamyx anda. Anda hanya cuma perlu berhubung dengan saya di talian 019-9377 794 atau boleh klik whatsapp link dan telegram link seperti di bawah :

Whatsapp : https://bit.ly/2BvmQsW

Telegram : https://bit.ly/2tfUqhX

Saya akan bantu anda untuk urusan permohonan sehingga pemasangan selesai dilakukan. Namun terlebih dahulu saya akan buat semakan untuk liputan unifi. Jika ada port terdekat yang terdekat boleh di tarik, saya akan usahakan (untuk kawasan Kuantan SAHAJA).

Bagi yang tinggal di kawasan lain, saya juga menyediakan khidmat pendaftaran. Boleh semak kawasan perkhidmatan : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/