Pendaftaran Melalui Pengesahan Biometrik – Selamatkah Ia?

Siapa yang dalam hidup dia tak pernah guna sekalipun melalui thumbprint verification melalui alat biometrik? Saya yakin 100% ramai yang pernah melalui proses ini semasa berurusan di bank dan sesetengah organisasi.

Sejak tahun 2010 saya berkecimpung dan dunia broadband, pada tahun 2016, proses pendaftaran pelanggan berubah kepada penggunaan alat pengesahan biometrik. Pada permulaan agak sukar kerana terpaksa membawa laptop & tablet ke sana sini namun setelah berbulan-bulan, sudah biasa.

Alat Biometric Jenama IRIS yang kami gunakan.

Baiklah, isunya bukan pada alat tersebut. Tapi proses pendaftaran tersebut. Kenapa sesetengah company seperti TM, Astro dan beberapa syarikat gergasi telco menggunakan proses pendaftaran seperti ini? Adakah kerana semata-mata akur dengan Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia?

Manfaat kepada pelanggan adalah dari aspek keselamatan. Tiada lagi isu pendaftaran mana-mana telco atas nama anda sesuka hati tanpa perlu membuat proses verifikasi biometrik terlebih dahulu. Anda tidak perlu risau kerana tiada dokumen kad pengenalan anda disimpan.

Jika anda berhadapan dengan proses pendaftaran menggunakan dokumen seperti salinan kad pengenalan serta perlukan gambar mykad anda, atau passport, sila hati-hati. Dinasihatkan anda membuat sedikit ayat arahan atau selalunya kita sebut sebagai cross pada dokumen anda tersebut – Untuk Kegunaaan ——- SAHAJA.

Pihak kami iaitu team #hafizalbroadband menggunakan pengesahan biometrik di mana proses pendaftaran dibuat tanpa mengambil dan menyimpan dokumen pengenalan anda. Setakat ini masih ada beberapa produk yang masih memerlukan salinan pengenalan diri anda tetapi agak sedikit dan akan menghampiri ke arah proses pendaftaran yang lebih selamat dalam masa terdekat.

Jika anda perlukan khidmat saya dan team saya untuk mendapatkan internet serta IPTV di kediaman anda, boleh berurusan di talian 019-9377793. Rangkaian team kami hampir meliputi seluruh Malaysia.

Simkad Pascabayar Tanpa Had Dari TM Boleh Di Dapati Dengan Bayaran Bulanan Serendah RM59

Anda sekarang sedang pakai telco apa? Unlimited tak? Maksud saya call boleh call tanpa fikir kehabisan minit atau kredit, juga tak perlu risau tentang data habis dan jika ada lagi yang gunakan SMS, tak perlu risau pun habis kredit atau dicaj lebih.

Kalau bayaran bulanan pun dah sampai lebih RM100, adalah lebih baik pertimbangkan untuk berpindah masuk ke telco yang lebih murah dan memberikan perkara-perkara berikut kepada anda :

  • Data tanpa had (Unlimited data)
  • Panggilan tanpa had (Unlimited call)
  • SMS tanpa had (Unlimited SMS)
  • Harga yang murah (Cuma RM59)
  • Liputan rangkaian luas (Coverage luas)
  • Kelajuan tidak dihadkan (No capped)
  • Data hotspot 10Gb LTE setiap bulan.

Jika anda rasa semua yang disenaraikan di atas dah ada pada talian telco yang sedang anda gunakan, abaikan tulisan saya ni.

TM dengan produk Unifi Mobile telah membuka pendaftaran pakej Unifi 99 kepada harga RM59 dengan komitment kontrak 12 bulan. Dengan ini, semua orang boleh mendaftaran pakej Unifi Mobile RM59 tanpa mengira kategori.

Sebelum ni TM membuka pelan Unifi Mobile RM 59 dengan branding JASA Pack pada kategori-kategori di bawah :

  1. Pelajar Open Universiti Malaysia
  2. Warga Emas
  3. Kakitangan Kerajaan
  4. Orang Kelainan Upaya
  5. Peniaga Yang Menggunakan Unifi Business.
  6. Staff Kepada Majikan Yang Menggunakan Unifi Business.
  7. Kakitangan Syarikat-Syarikat Swasta Tertentu.

Namun semua kategori di atas dikecualikan dari terikat dengan kontrak. Tapi bagi saya jika produk bagus, apa kisah dengan kontrak bukan?.

Jika boleh bayar lebih murah dan dapat manfaat yang besar, kenapa masih perlu bayar mahal dengan manfaat yang kecil dan terhad?

Atau anda masih tak faham dan ada pertanyaan?

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

Unifi 30Mbps Unlimited Kuantan Pahang

Pakej Unifi 30Mbps RM89 Unlimited

Adakah anda penduduk di Kuantan, Pahang sedang mencari pakej internet tanpa had (unlimited internet) untuk kegunaan di rumah?

Percaya atau tidak, internet sudah menjadi keperluan mustahak bagi setiap rakyat Malaysia. Tak kira tua atau muda.

Menjadi satu kebiasaannya juga, kita akan pilih pelan internet terbaik dan internet yang laju untuk kegunaan kita. Harga internet pun sudah murah dan berpatutan untuk di milik.

Saya nak kongsikan pakej internet yang murah iaitu pakej Unifi 30Mbps berharga RM89/bulan.

Pakej ini bukan sahaja murah dan mampu milik. Tapi memberikan kelajuan internet tanpa had (unlimited). Untuk rakyat Pahang, khususnya Kuantan, saya memberi perkhidmatan pendaftaran pakej Unifi secara percuma.

Apa yang terbaik dengan pakej ini?

  • Kelajuan muat turun (download) sehingga 30Mbps
  • Kelajuan muat naik (upload) sehingga 10Mbps
  • Tiada had kuota (unlimited)
  • Harga yang murah dan berpatutan
  • Bantuan teknikal terus dari TM dan tidak melalui pihak ke-3

Secara ringkasnya, jika anda memang sedang mencari pakej internet tanpa had (unlimited) di rumah, pasti anda akan menyukai pakej ini.

Saya akan huraikan lebih jelas apa yang ditawarkan pakej ini.


Isi Kandungan


Apakah yang ditawarkan oleh TM melalui promosi pakej Unifi Home 30Mbps Unlimited?


Unifi 30Mbps Kuantan Pahang

Di bawah pelan ini, anda akan menikmati :

  • Harga bulanan yang tetap RM89
  • Muat turun 30Mbps (download)
  • Muad naik 10Mbps (upload)
  • Tiada had kuota (unlimited)
  • Caj panggilan 20 sen/minit

* Harga RM89 tidak termasuk dengan cukai perkhidmatan 6%*

* Harga yang dipaparkan adalah tidak berubah


Apakah keistimewaan lain pakej ini?


Sebagai tambahan, pelan ini di datangkan dengan perkara di bawah :

  • Pengaktifan dan pemasangan PERCUMA
  • Akses ke Wifi@Unifi percuma di lebih 12,000 lokasi
  • Wireless router PERCUMA*
  • BTU Modem

* Wireless router hanya diberikan jika melibatkan PEMASANGAN BARU SAHAJA.

*Set telefon / telefon wireless / Cordless phone tidak diberikan. Anda boleh dapatkan di mana-mana TM Point terdekat atau kedai telefon berhampiran.


Bolehkan Pelanggan Unifi Basic 30Mbps 60Gb Kuota Naik Taraf (Upgrade) Ke Pakej Ini?


Sebenarnya bukan sahaja pakej Unifi Basic 60Gb boleh upgrade ke pakej ini. Tapi pakej Streamyx lama atau kini dikenali dengan Unifi Lite boleh upgrade ke pakej ini tanpa sebarang penalti

Untuk naiktaraf (upgrade) ke pakej ini, anda boleh berhubung dahulu dengan saya untuk dapatkan info.

Terlebih dahulu anda perlu pastikan yang anda tidak mempunyai kontrak sama ada pakej internet tersebut atau anda pernah langgan apa-apa servis tambahan TM.


Adakah Terdapat Kontrak Serta Penalti Dikenakan Jika Saya Menamatkan Langganan Dalam Tempoh Kontrak?


Perkara pertama yang anda perlu pertimbangkan adalah kontrak. Kontrak yang ditetapkan untuk pakej Unifi Home 30Mbps Unlimited adalah 24 bulan ( 2 tahun).

Penalti yang akan dikenakan adalah mengikut baki bulanan yang tinggal. Anda harus membayar langganan bulanan untuk baki bulan yang tinggal.

Sebagai contoh :

Suraya melanggan pakej Unifi Home 30Mbps pada 1 Januari 2019. Selepas enam bulan melanggan, beliau bercadang untuk menamatkan langganan tersebut untuk bertukar ke pakej dari syarikat telco yang lain.

Kontrak Unifi Home adalah 24 bulan. Jadi beliau mempunyai baki kontrak dengan TM selama 1 tahun 6 bulan berjumlah 18 bulan.

Kos kesemua penalti yang akan dikenakan adalah :

RM89 X 18 = RM1602

Lebih malang lagi, beliau telah melanggan pakej Unifi PlayTV Ultimate iaitu satu servis IPTV dari TM yang berharga RM60/bulan. Berdasarkan jadual di bawah, kontrak minimum bagi Unifi PlayTV adalah 12 bulan. Jadi situasi ini, berbaki 6 bulan lagi kontrak.

RM60 X 6 = RM360

Kos keseluruhan adalah RM 1962.

Pelanggan perlu membayar semua baki terakhir dan tertunggak bagi memastikan proses penamatan berjalan dengan baik. Untuk lebih jelas boleh rujuk terma dan syarat.


Di Mana Nak Bayar Bil?


Dengan aplikasi myunifi, anda boleh lihat bil-bil terkini anda, buat pembayaran, dan berhubung dengan TM lebih mudah. Alternatif lain, anda boleh bayar bil melalui saluran di bawah :

  • Portal unifi.com.my
  • TM Point
  • TM Point Authorised Dealer (TAD)
  • Online Banking – Bank Terlibat Sahaja
  • Pos Malaysia
  • TM Kiosk Machine

Untuk semua senarai penuh saluran pembayaran boleh rujuk di sini : Saluran Pembayaran

Bagaimana Nak Daftar?

Jom daftar ! Jangan tunggu lama-lama. Jangan banyak compare sangat dengan produk lain!. Nanti harga dah naik tak ada peluang dah nak apply.

Jom berurusan dengan saya kerana :

Saya berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang jualan produk TM dan dibimbing, diselia oleh pihak TM Pahang di bawah – TM Authorised Reseller (Penjual Sah TM).

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Sales)

Telekom Malaysia Hotline : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/

sumber video : Papayie Channel

019 – 9377 794

Bagaimana Tukar Pelan Unifi Mobile Sedia Ada Kepada Pek Jasa RM59?

Adakah anda kakitangan kerajaan? . Adakah anda pengguna talian telefon yang masih membayar pakej internet serta panggilan dengan harga yang mahal?.

Gunakan kerjaya anda untuk memiliki pakej internet untuk telefon anda dengan harga RM59/bulan – Panggilan, SMS serta dan tanpa had! (Unlimited)

Saya dapat pertanyaan ini hari ni. Mesej ni adalah dari pelanggan saya – Streamyx.

Beliau adalah kakitangan kerajaan. Sudah memilik pelan Unifi Mobile (a.k.a Webe). Pelan RM79 ni adalah pelan mula-mula diperkenalkan oleh TM melalui jenama Webe. Ia sudah tidak dibuka pendaftaran sejak Mei Januari 2018.

Apa yang beliau nak adalah kekalkan nombor asal (pelan RM79) kepada pakej Pek Jasa Unifi Mobile RM59 kerana beliau layak. Namun ia tidak dibenarkan buat masa ini.

Pilihan yang ada hanya daftar pek Jasa dengan nombor baru (tambah talian). Perkara ini juga bukanlah hanya untuk pelan RM79. Tapi juga untuk pelan-pelan lain iaitu pelan RM99/79/39/29/19 serta pakej RM59 selain pek Jasa.

Bagi kakitangan kerajaan yang sedang berkhidmat, jangan buang masa terlalu banyak menilai kerana pelan ini murah dan jugak berbaloi.

Jika anda tidak berpuas hati dengan liputan atau bermasalah, anda boleh berpindah ke telco lain bila-bila masa sahaja kerana ia tiada kontrak.

Pakej ini juga dibuka kepada semua kakitangan kerajaan berstatus kontrak.

Tinggalkan komen di bawah jika anda ada apa-apa pandangan dan juga pertanyaan.

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Penurunan Harga Streamyx 8Mbps Kepada RM89

Mungkin ramai antara kita adalah pengguna Streamyx. Ada yang lebih beruntung telah pun dapat perkhidmatan Unifi iaitu Fiber Optik. Lebih laju, lebih stabil dan lebih berbaloi dari aspek harga.

Semenjak saya menjadi ejen pada tahun 2010, harga pakej Streamyx memang tak berubah kecuali ada pakej diskaun – Streamyx Streamyzer .

Hari ini TM mengumumkan harga baru Streamyx serta beberapa penyelesaian kepada kawasan yang masih belum mendapat liputan internet dan juga yang paling utama adalah penyelesaian kepada pengguna Streamyx di kawasan yang ada kekangan infrastruktur tembaga (Copper).

Ini adalah pakej Streamyx sedia ada sekarang.

Menurut Telekom Malaysia (TM) dalam satu pengumuman hari ini, harga Streamyx akan diturunkan.

“Kami juga gembira untuk mengumumkan pakej jalur lebar baru buat pelanggan kediaman pada harga RM89/bulan yang memberikan kepantasan sehingga 8Mbps, manakala pelanggan kediaman Streamyx yang sedia ada juga boleh menikmati pakej yang sama hanya pada harga RM69/bulan,” kata TM dalam suatu kenyataan hari ini.

Tetapi, masih ramai yang merungut kerana perkhidmatan Streamyx sudah ketinggalan dan untuk menaiktaraf kepada Unifi pula, mereka tidak dapat berbuat demikian kerana kekangan liputan Unifi.

Namun begitu, selain penurunan harga, penyelesaian lain kepada kekangan liputan fiber optik (Unifi) ini juga di umumkan.

“Kami akan mengatasi kekangan yang dihadapi oleh rangkaian tembaga menerusi pelbagai teknologi seperti fiber, wayarles dan GigaWire. Penambahbaikan ini akan dilaksanakan secara berfasa mulai hari ini hingga 2021.

“Kami berharap agar dapat meningkatkan pengalaman internet untuk sekurang-kurangnya 70 peratus pelanggan menjelang akhir 2020,” kata TM lagi.

Pelan tersebut telah dikemukankan kepada Kementerian Komunikasi dan Multimedia (SKMM) di mana pihak SKMM telah menegur TM untuk menangani aduan pelanggan Streamyx.

Setakat ini menurut TM, pelanggan unifi yang telah di naiktaraf kepada kelajuan yang lebih tinggi berjumlah 973,000 dan masih berbaki 934,000 pengguna Streamyx yang memerlukan penyelesaian melalui pelan tersebut.

Pengerusi TM Group i Rosli Man berkata syarikat itu komited untuk menangani isu di kalangan pengguna rangkaian tembaga (Copper). – Streamyx

“Kami komited untuk menyelesaikan isu Streamyx dan yakin pelan itu merupakan cara untuk mengatasi bukan sahaja batasan terhadap rangkaian jalur lebar tembaga tetapi juga meletakkan asas bagi pengalaman internet yang lebih baik untuk semua pelanggan sedia ada dan pada masa depan di seluruh negara.

“Kami mengalu-alukan pendekatan kerjasama, bekerja dekat dengan kerajaan, kementerian dan SKMM untuk menyampaikan pengalaman jalur lebar berkelajuan tinggi ke arah mencapai aspirasi Malaysia negara digital,” katanya dalam satu kenyataan.

Tahun lepas 2018, TM telah mengeluarkan pakej yang murah juga. RM100 untuk 8Mbps dan RM90 untuk 4Mbps ke bawah . Harga yang dinyatakan itu sangat berbaloi pada waktu itu kerana pakej 8Mbps didatangkan dengan kemudahan IPTV (Unifi TV).

Tak sampai satu minggu, pakej tersebut ditarik balik. Ramai pengguna sedia ada telah membuat aduan dan permintaan untuk menukar pakej. Namun pakej tersebut hanya untuk pengguna baru sahaja.

Kali ini TM melibatkan pengguna sedia ada. Ini adalah tindakan yang baik pada pendapat peribadi saya. Kerana pengguna sedia ada telah membayar harga yang agak tinggi.

Tindakan penurunan harga ini adalah salah satu perkara yang dinanti-nantikan oleh semua pengguna Streamyx. Selain itu, penyelesaian kepada masalah infrastruktur sedia ada juga adalah tindakan yang baik setelah bertahun-tahun.

Apa sekalipun, pengguna Streamyx sedia ada dan baru perlu menunggu pelancaran dan pelaksanaannya nanti. Buat masa ini belum ada info jualan.

Kepada yang menanti seperti saya, bersyukurlah dengan penurunan harga ini. Bagi saya ia adalah harga mampu milik untuk semua rakyat Malaysia. Sama-samalah kita tunggu perasmiannya dan pelaksanaannya.

Jika anda ada pandangan, pertanyaan yang bermain di fikiran , bolehlah tinggalkan komen. Saya cuba jawab mana yang boleh.

Senarai Lengkap Saluran Unifi TV Bermula Julai 2019

Berikut adalah senarai saluran Unifi TV yang TM tawarkan bermula Julai 2019. Dibahagikan pada 7 kategori.

  1. Pelanggan Unifi (Kediaman)
  2. Pelanggan Unifi (Perniagaan)
  3. Pelanggan Streamyx (8Mbps & 4Mbps)
  4. Pelanggan Streamyx (Perniagaan) (8Mbps & 4Mbps)
  5. Untuk kemudahan seperti hotel
  6. Unifi PlayTV (Pelanggan TM)
  7. Unifi PlayTV (Bukan Pelanggan TM)
Pelanggan Unifi (Kediaman)
Pelanggan Unifi (Perniagaan)
Unifi TV Untuk Pelanggan Streamyx 4 & 8Mbps (Kediaman)
Pelanggan Streamyx (Perniagaan) (8Mbps & 4Mbps)
Untuk kemudahan seperti hotel
Unifi PlayTV (Pelanggan TM)
Unifi PlayTV (Bukan Pelanggan TM)

Daripada senarai di atas, ada tak saluran-saluran yang anda berkenan?

Atau anda ada perkara yang tak faham tentang Unifi TV?

Boleh terus berhubung dengan saya. Talian saya 019-9377 794.

Guna Whatsapp? Selain save nombor saya, boleh terus chat dengan saya melalui link Whatsapp : https://wa.me/60199377794

Tinggalkan komen anda pada ruangan dibawah agar kita sama-sama boleh berkongsi penyelesaian dan pandangan.

Saya suka untuk membaca setiap komen yang ditinggalkan. Terima kasih saya ucapkan atas feedback anda.

Unifi AIR Pengganti Streamyx?

Beberapa hari lepas kecoh dalam group satu model router yang menjadi rebutan ramai tentang isu satu pelan cadangan TM yang dinamakan Unifi AIR. Ia dikatakan untuk menggantikan pelan Streamyx.

Ini adalah pendapat peribadi saya. Disebabkan ramai yang melanggan Unifi Wireless semata-mata untuk dapatkan router Huawei B618-65D, TM telah menggantikan pelan tanpa kontrak Unifi Wireless dengan Unifi AIR. Banyak TM Point dan reseller tidak re-stock router ini dan seperti benar akan kemunculan Unifi AIR ini dalam masa terdekat.

Apa yang menarik adalah sebelum ini Unifi Wireless mengenakan kuota 60Gb tetapi kali ini dengan pelan cadangan ini, bayaran bulanan hanya RM79 dan tiada kuota. Jadi unlimited!. Tambahan pula TM memberikan satu bulan percubaan terlebih dahulu. Kelebihannya pelan ini pelanggan tak perlu membayar harga router RM565.

Pelan yang dicadangkan untuk pelanggan Streamyx ini didatangkan dengan 24 Bulan kontrak bersama router Huawei B618-65D dan slot simkad hanya khas untuk simkad Unifi sahaja. Tidak seperti sebelum ini, pelanggan Unifi Wireless bebas untuk memasukkan simkad dari syarikat telekomunikasi lain dan menamatkan langganan Unifi Wireless.

Melihat terma dan syarat seperti di dalam gambar di atas, TM mengekalkan penalti berdasarkan baki kontrak. Bermaksud, jika anda ingin menamatkan langganan yang berbaki 1 tahun 6 bulan, anda perlu membayar :

RM129 (Harga Asal) X 18 bulan = RM2322.

Bagi yang ternanti-nanti, pada saya, ia masih menggunakan liputan Unifi Wireless. Bukanlah ia menggunakan liputan Unifi Mobile Bebas. Jika ia menggunakan liputan Unifi Mobile Bebas, maknanya liputan Unifi AIR Lebih luas dibandingkan dengan Unifi Wireless.

So boleh semak dahulu liputan Unifi Wireless di sini : https://unifi.com.my/personal/home/wireless-broadband

Saya mengharapkan TM meluaskan liputan Unifi AIR untuk benar-benar menggantikan Streamyx di kawasan yang bermasalah seperti kecurian kabel, dan kegagalan memberikan akses internet serta kawasan yang internet di bawah 4Mbps.

Jadi, tunggu tawaran dari TM. Saya hanya berkongsi berita sahaja. Apa-apa akan saya update kemudian. Buat masa ini, saya tidak mempunyai apa-apa akses untuk mendaftarkan pakej ini serta tiada maklumat lanjut. Jadi harap BERSABAR.

Pek Jasa Unifi Mobile Kakitangan Kerajaan

Alhamdulillah, dengan izin tuhan saya telah berjaya mengharungi demam denggi. Sakitnya bermula pada malam 3hb lalu dan berlanjutan sehinggalah hari terakhir pada 9 Julai 2019. Pada hari tersebut juga saya diwadkan untuk pemantauan lanjut di Hospital Tengku Ampuan Afzan.

Kepada yang bertanya tentang pakej Unifi Mobile Pek Jasa, maaf saya lambat update dan reply. Saya up iklan di page tapi tak sempat follow up mereka yang bertanya.

Baiklah, Pek jasa ni adalah pelan untuk talian mudah alih tanpa had bagi penggunaan data, panggilan dan SMS. Pakailah banyak mana pun. Bayaran bulanan hanya RM59/bulan (Tak termasuk 6% cukai perkhidmatan-SUDAH TENTU).

Pakej ni dilancarkan pada tahun 2019 kepada guru-guru dan kakitangan di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) bergred DG, ahli-ahli Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) yang berdaftar, Angkatan Tentera Malaysia, Veteran Angkatan Tentera Malaysia dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Saya ada menulis tentang pakej ini sebelum ni. Boleh lihat di sini : http://www.hafizalbroadband.com/blog/pek-jasa-pakej-untuk-guru-tentera-polis/

Tetapi info tersebut sudah tak boleh dirujuk lagi sebab ia adalah info dan produk lama. Jadi dengan lahirnya Pek Jasa Unifi 2019 ni, info tersebut tidak lagi boleh diguna pakai.

Pakej ini kemudiannya turut dibuka kepada semua penjawat awam berstatus TETAP dan KONTRAK yang bertugas dengan Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri, termasuklah anggota-anggota Veteran Angkatan Tentera Malaysia, dengan syarat, mereka menggunakan model telefon Band 5 seperti yang tertulis di dalam Terma dan Syarat.

Untuk buat semakan model telefon, boleh rujuk di sini : https://unifi.com.my/mobile/postpaid/phone-compatibility.html

Senarai Saluran Unifi TV Jun 2019

Saya pasti ramai pengguna unifi yang melanggan pakej bersama unifi TV (HyppTV). Kali ini saya senaraikan kesemua saluran unifi TV yang melibatkan beberapa kategori iaitu :

  1. Pelanggan Unifi (Kediaman)
  2. Pelanggan Unifi (Perniagaan)
  3. Pelanggan Streamyx (8Mbps & 4Mbps)
  4. Pelanggan Streamyx (Perniagaan) (8Mbps & 4Mbps)
  5. Untuk kemudahan seperti hotel
  6. Unifi PlayTV (Pelanggan TM)
  7. Unifi PlayTV (Bukan Pelanggan TM)

Senarai saluran akan dikemaskini dan berubah dari semasa ke semasa oleh pihak TM. Jadi kepada yang nak melanggan pakej Unifi untuk kegunaan rumah atau pejabat/kedai, boleh berhubung dengan saya. Saya akan bantu InsyaAllah.