Category Archives: UniFI TV

Unifi Plus Box

Unifi Plus Box Masih Tiada Stok – Jangkaan Sehingga Jun 2020

Awal tahun 2020 lalu TM telah melancarkan Unifi TV Box terbaru yang dinamakan Unifi Plus Box. Ia adalah TV media box yang lebih baik dari box sedia ada iaitu V8 (warna putih).

Namun disebabkan permintaan yang tinggi, box tersebut telah kehabisan stok. Ramai yang melanggan pakej ini dan ada yang di antaranya menambah sehingga 3 box di dalam satu rumah bagi melengkapkan bilik-bilik yang ada.

Unifi TV Media Box V8

Bagi mereka yang melanggan setelah kehabisan stok, TM telah memberi diskaun kepada semua pelanggan yang telah melanggan pakej Unifi bersama Unifi Plus Box.

Sebagai contoh, mereka yang telah melanggan pakej Unifi Plus Box 300Mbps, mereka akan diberikan diskaun sebanyak RM60 menjadikan bayaran bulanan bilnya adalah RM139. Ia akan berpanjangan sehingga jangkaan Jun 2020.

Pendapat peribadi saya, tempoh diskaun diberikan adalah melebihi enam bulan kerana kilang box tersebut adalah berpangkalan di China. Dalam keadaan dunia di landa virus COVID-19, lebih-lebih lagi di China, ia memburukkan lagi keadaan.

So kepada yang masih belum menerima Unifi Plus Box, anda boleh terus menunggu, menonton semua saluran Unifi TV di komputer atau smartphone.

Satu lagi pilihan terbaru, anda boleh tukar/upgrade pelan anda kepada pelan terbaru yang menawarkan TV Media Box V8. Tolong buat di TM Point ya, saya dan semua ejen lain tak buat servis tersebut.

Apa yang saya share ni adalah khas untuk pengguna Unifi Fiber, dan mereka yang tinggal di kawasan yang ada infra Fiber Optik. Kalau tak tahu kawasan yang anda tinggal tu ada infra Fiber Optik atau tak, boleh terus PM / WhatsApp saya. https://bit.ly/2QyQiWD

Bagi yang dah tahu kawasan yang anda tinggal tiada infra Fiber Optik dan nak memohon pakej ini, saya terlebih dahulu memohon maaf kepada anda.

Baiklah, jika anda rasa perkongsian saya ni bermanfaat kepada anda, tinggalkan komen-komen yang membina di ruangan komen di bawah. Saya menghargai tindakan tersebut.

Untuk mereka yang tinggal di kawasan Kuantan, Pekan & Kuala Rompin – Pahang, boleh berhubung dengan saya untuk PERMOHONAN/PENDAFTARAN Unifi Lite (Streamyx) dan juga Unifi Fiber serta Unifi Mobile Postpaid.

Untuk luar kawasan yang saya tulis tadi, boleh semak: http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

Unifi-Plus-Box

Macam Mana Nak Dapatkan Unifi TV Media Box?

Langgan Unifi tapi tak ada TV Box? hmm.. pertimbangkan untuk memilik TV Box dengan cara menukar pakej Unifi anda kepada pakej-pakej yang mengandungi Unifi TV Media Box.

Unifi-Plus-Box

Dengan TV Box ni anda boleh menonton semua saluran-saluran Unifi TV secara terus ke TV anda.

Antara pakej-pakej untuk rumah kediaman yang ada Unifi TV Media Box ni adalah :

  • Unifi 30Mbps + Unifi Plus Box RM149
  • Unifi 100Mbps + Unifi Plus Box RM189
  • Unifi 300Mbps + Unifi Plus Box RM199

Manakala untuk kategori perniagaan, anda boleh mendapatkan Unifi TV dengan tambahan langganan pakej unifi TV Biz serendah RM70/bulan.

Jika anda baru hendak langgan Unifi atau pengguna Streamyx, boleh terus berhubung dengan saya untuk semakan liputan atau pendaftaran Unifi.

Jika anda pengguna sedia ada Unifi yang ingin Unifi TV Media Box, boleh berhubung dengan talian 100 atau terus ke mana-mana TM Point terdekat.

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)


Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

sumber video : Unifi

Promosi Unifi Bersama TV Box!

Bermula 12 Mac 2019 sehingga 31 Mei 2019, anda boleh melanggan pakej unifi bersama dengan TV Box dengan memilih Unifi TV – Ultimate Pack.

Pakej unifi 100Mbps berharga RM129 dan dengan hanya menambah nilai wang RM30/bulan, anda akan dapat miliki TV Box dan boleh menonton semua siaran TV unifi termasuk 3 saluran yang tiada dalam unifi PlayTV iaitu Fox HD, FX HD, Fox Life HD.

Bagi pelanggan sedia ada yang belum mempunyai TV Box, bolehlah segera ke mana-mana TM Point untuk melanggan unifi TV Ultimate Pack dan dapatkan TV Box.

Adakah Fox Movie Tersenarai Dalam Unifi PlayTV?

Bagi mereka yang melanggan unifi, anda akan menerima id untuk akses ke unifi PlayTV dan diberikan 30 hari tontonan percuma semua saluran. Selepas tempoh tersebut, hanya tinggal saluran yang terdapat dalam pakej yang anda pilih semasa pendaftaran iaitu Aneka Plus Pack, Varnam Plus Pack atau Ruby Plus Pack.

Pemilihan pakej ini boleh dibuat semasa pendaftaran unifi. Ramai yang bertanya adakah saluran Fox Movie disenaraikan di dalam unifi PlayTV atau tidak? Bagi mereka yang sempat melanggan unifi bersama TV Box, anda akan dapat tonton saluran Fox Movie ini. Tetapi bagi bila anda buka aplikasi Unifi PlayTV, anda tak akan jumpa saluran tersebut.

Sebenarnya ia telah dinyatakan awal-awal di dalam website TM dan juga anda boleh bertanya terus kepada ejen jualan / staff yang menguruskan permohonan anda. Anda boleh rujuk link di website mereka : unifiTV

Jadi hanya mereka yang melanggan pakej unifi beserta TV Box sahaja boleh tonton 3 siaran tersebut.

Bagaimana Nak Dapatkan Unifi TV Box?

Unifi TV adalah satu servis IPTV yang diperkenalkan oleh TM yang pada awalnya melalui produk mereka iaitu Unifi.

Semasa saya menulis ini, TM menyediakan beberapa pek Unifi TV untuk tontonan.

Semua di atas hanya pakej yang ditawarkan. Namun TM menyediakan akses kepada pek berkenaan melalui dua servis iaitu

1# Unifi Play TV

Servis unifPlayTV ni adalah satu platform yang TM sediakan untuk pelanggan yang terlibat akses kepada mana-mana pek saluran TV yang saya senaraikan di atas. Sebagai contoh, jika anda langgan pek Aneka Plus, anda boleh tonton semua saluran di dalam pek Aneka Plus melalui :

  • Smartphone (Melalui Apps)
  • Komputer (Web)

Semua pelanggan yang melanggan pakej Unifi akan menerima ID untuk akses ke Unifi playTV. Begitu juga dengan pakej Streamyx. Antara pakej-pakej yang terlibat adalah seperti dalam senarai di bawah:

  • Unifi Lite 10Mbps.
  • Streamyx 8Mbps
  • Semua pakej Unifi

#2 Unifi TV With Set Top Box

Melalui medium ini, pelanggan boleh menonton semua saluran TV melalui pek yang dilanggan secara terus ke TV. Set TV Box yang didatangkan khas dilengkapi dengan remote.

Jadi Bagimana Cara Untuk Dapatkan Unifi bersama  TV Box?

Ambil pakej Unifi Lite 100Mbps RM129 bersama dengan pek Ultimate Unifi TV!

Ya! Daftar pakej Unifi 100Mbps bersama Unifi TV Ultimate Pack. Semua saluran Unifi TV bersama saluran asas anda boleh tonton.

Bayaran bulanan hanyalah RM159 sahaja setiap bulan tak termasuk dengan cukai SST.

 

 

 

Bagi Yang Tinggal Di Kawasan Streamyx (Broadband-Copper)

Bagi yang tinggal di kawasan yang ada Streamyx, boleh langgan Streamyx 8Mbps dengan harga RM140 tapi hanya saluran asas sahaja yang dapat. Anda perlu langgan mana-mana pek Unifi TV baru dapat tambahan saluran premium.

Pengiraan kos adalah seperti berikut :

Streamyx 8Mbps Promo RM140 + Unifi TV Aneka Plus Pack RM30

Jumlah keseluruhan tak termasuk cukai adalah RM170!

Bagaimana pula jika ambil Ultimate untuk dapatkan saluran penuh?

Streamyx 8Mbps Promo RM140 + Unifi TV Ultimate Pack RM60

Jumlah keseluruhan tak termasuk cukai adalah RM200!. Agak tinggi tetapi berbaloi.

Jadi untuk mereka yang bosan dengan saluran TV satelit boleh fikir-fikirkan dan buat kiraan untuk gantikan saluran TV berbayar anda. Tiada paksaan. Minat masing-masing.

Unifi TV Aneka Plus

Nikmatilah pelbagai program tempatan eksklusif, Korea dan banyak lagi dengan Aneka Plus Pack baru, yang kini dilengkapi dengan sukan LIVE, kanak-kanak, gaya hidup dan saluran TV antarabangsa. Pek ini termasuk akses kepada aplikasi Tonton.

 

 

 

 

 

Unifi-Ultimate-Pack

Unifi TV Ultimate Pack

Unifi TV Ultimate Pack RM60/Bulan

Adakah anda sedang mencari pakej saluran TV yang murah serta berlainan dari pakej TV sedia ada anda di rumah? Khusus di Kuantan Pahang, anda boleh dapatkan pakej Unifi TV yang mempunyai lebih dari 70 saluran TV dan disertakan dengan Anroid TV Box.

Walau bagaimana pun, anda perlu memastikan kawasan tempat anda tinggal mempunyai coverage unifi. Seperti, kawasan Kuantan, Pahang mempunyai liputan Unifi yang semakin meluas dari hari ke hari.

Anda boleh berhubung terlebih dahulu dengan saya 019-9377794 untuk semakan coverage unifi. https://bit.ly/2VfgZCA

Pakej Unifi TV Ultimate ini adalah merangkumi filem-file dari Saluran FOX, siaran langsung suka, Filem dan rancangan Korea, rancangan kanak-kanak, drama tempatan, rancangan TV antarabangsa dan banyak lagi!.

Pakej ini juga termasuk dengan aplikasi BBC Player, iflix serta Viu.

Saluran Premium

Saluran Percuma

Unifi TV Free Channel

Saluran VOD

Unifi TV VOD Channel

Saluran Di Uniti Play TV –
Tonton di Anroid, IOS Devices, Komputer, & Model Samsung Smart TV Terpilih

Unifi Play TV Channel
Unifi Play TV Channel


TV Interaktif

Unifi TV iFlix

Rujukan : Unifi TV Ultimate Pack

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Sales)

Whats App Link : https://wa.me/60199377794

Telekom Malaysia Hotline : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/

25 Saluran Percuma UniFI TV – Mei 2018

Sekarang ni ramai yang langgan satelit TV untuk keselesaan hiburan di rumah. Tapi dalam masa yang sama masih memerlukan internet di rumah. Sudah jadi keperluan bukan?

Mengikut pemerhatian saya, Mereka yang pakai internet unlimited adalah kerana mereka mempunyai sebab-sebab berikut :

  • Anak selalu tengok Youtube, streaming movie.
  • Anda pun kaki download, tengok movie.
  • Malas nak fikir hal baki kuota data.
  • Memang kerja mereka memerlukan internet unlimited.

So kalau nak pasang internet di rumah + saluran TV berbayar, dah tentu masalah kos yang tinggi. Jadi cara yang paling baik adalah satukan semuanya di rumah dengan satu bayaran.

  • Internet unlimited data.
  • Telefon
  • IPTV

UniFI TV hadir dengan IPTV yang banyak channel untuk ditonton.  Walau bagaimana pun, masih ada yang setia dengan saluran free to air atau dengan kata lain, saluran biasa yang kita boleh dapat dengan menyambung antenna TV sahaja.

Jangan risau, UniFI TV masih menyediakan saluran-saluran percuma dengan tambahan sehingga 25 saluran percuma untuk mereka yang melanggan UniFI atau TM Broadband (Streamyx).

Setakat hari yang saya tulis post blog ni, TM menyediakan saluran percuma berikut :

  1. TV 1
  2. TV 2
  3. TV 3
  4. TV 7
  5. TV 8
  6. TV 9
  7. Salam HD
  8. TV Al Hijrah HD
  9. Laku Mall HD
  10. Now International HD
  11. Blue Ant Extreme HD
  12. Nat Geo People HD
  13. Travel Channel HD
  14. LUXE.TV HD
  15. Channel NewsAsia
  16. Euronews
  17. Bloomberg TV
  18. Bernama News Channel
  19. 1News Channel
  20. Parlimen Malaysia
  21. Channel W
  22. Australia Plus
  23. DW
  24. NHK World- Japan
  25. Outdoor Channel HD

Nak cuba UniFI TV?

Hubungi : 019 -93 777 794 (Hafizal)
Link WhatsApp : 019-9377794 

UniFI TV Updates

Siapa yang ada UniFI atau Streamyx biasanya  HyppTV atau nama baru yang telah di jenamakan semula iaitu UNIFI TV.  Pada 19 April 2018 baru-baru ni saya telah menghadiri taklimat tentang kemaskini terbaru saluran dan promosi UniFI TV yang telah di adakan di Wisma TM Mahkota Kuantan. Semua reseller, ejen, dealer terlibat.

Setakat tarikh tersebut , UniFI TV telah mempunyai 115 saluran yang ditawarkan kepada pengguna. Ini termasuk 25 saluran percuma, dan 53 saluran premium. Manakala saluran yang mempunyai kandungan HD pula berjumlah 57 channel.

UniFI TV juga menawarkan dua saluran radio dan 7 channel untuk Video On Demand (VOD). Selain itu, 21 channel interaktif juga disediakan.

Kebanyakan saluran di UniFI TV ni sentiasa di tambah dan ada juga yang telah di buang dari senarai. Yang pasti, setakat ni, saluran yang ada dalam UniFI TV ni semuanya bertambah lebih banyak sejak dari awal kemunculan UniFI di Malaysia ni.

Syok layan IPTV dari TV satelite. Tapi kedua-duanya ada kelebihan dan kekurangannya. Biasalah, mana ada yang perfect. Sekarang saya lihat ramai yang telah beralih dari TV satelit ke IPTV tak kisahlah dari TM atau dari mana. Aspek penjimatan biasanya menjadi faktor orang pakai IPTV. Sebab dah bayar pakej internet di rumah, dan mereka nak jimatkan bil.

Selain faktor penjimatan, satu lagi sebab mereka sudah jemu dengan siaran TV satelit. Itu adalah antara sebab yang saya dengar dari mulut pelanggan yang beralih kepada siaran IPTV. Di luar sana, ramai yang menjual IPTV sama ada bersama dengan peralatan lengkap atau langganan IPTV. Terpulang kepada masing-masing punya pilihan. Ada yang legal dan ada yang tidak.

Sejujurnya saya lebih suka servis yang legal kerana ada ruang untuk saya buat aduan jika berlaku apa-apa masalah dan lagi satu biasanya subtitile Bahasa Melayu yang legal ni lebih baik dan sesuai untuk tontonan seisi keluarga. Kalau keluar subtitile yang tidak berkenaan dan tak faham, itu rumit bagi saya. Hahaha