Category Archives: Terma & Syarat

kontrak unifi

Tempoh Kontrak Unifi & Penalti Penamatan Awal Langganan

Jika kita dah langgan satu-satu produk tu, kita perlu ambil tahu apakah produk yang kita langgan tu ada tempoh kontrak dan jumlah caj penalti yang perlu kita bayar jika kita menamatkan langganan dalam tempoh kontrak.

Sepanjang saya buat perkhidmatan pendaftaran Unifi di Kuantan – Pahang ni, memang banyak saya jumpa pelanggan yang telah daftar di tempat lain (selain dari saya) tidak tahu tempoh kontrak dan juga penalti yang dikenakan ke atas mereka jika menamatkan langganan dalam tempoh kontrak. Mereka tak pernah semak kontrak unifi yang mereka langgan.

Hal ini mereka baru nak ambil tahu apabila mereka nak berpindah ke telco provider lain seperti Astro broadband, Maxis Fibre, Celcom Fibre serta lain-lain pesaing telco.

Berikut Adalah Tempoh Kontrak Dan Juga Penalti

Maaf sebab saya ambil dari website Unifi dalam bahasa English. Apabila langgan Unifi, cuba lihat item pertama tu. Unifi sendiri mempunyai kontrak 24 bulan dan jika ingin membuat penamatan langganan dalam tempoh kontrak, anda perlu membayar sejumlah wang berdasarkan baki bulan yang tinggal.

Sebagai contoh, anda melanggan pakej Unifi 100Mbps yang didatangkan bersama Unifi PlayTV. Harga diskaun yang TM berikan adalah RM129.00. Tetapi anda perlu membayar pada harga sebelum diskaun iaitu RM159 X berapa baki bulan (Kontrak) yang tinggal.

RM159 X 18 Bulan (Contoh) = RM2862.00

Bukan ia satu pembaziran? Jadi bila nak langgan, fikir dulu dan jangan ingat bila langgan, servis tak o.k, tak nak bayar… bil tetap berjalan dan kontrak tetap berjalan. Ada masalah, buat aduan walaupun berkali-kali. Tamat kontrak, bolehlah nak terminate atau tukar ke provider lain.

Bagaimana Nak Buat Penamatan Langganan?

Anda perlu selesaikan semua bil tertunggak termasuk penalti. Penamatan langganan boleh dibuat di mana-mana TM point serta atau melalui portal selfcare https://unifi.com.my

Eh, ada masa tak? jom tengok pengalaman juruteknik TM yang terperangkan di rumah pelanggan. Video di bawah

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Jualan)

TM Unifi Kuantan Contact Number: 019 – 9377 794 (Registration/Sales)


Telekom Malaysia : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

Telekom Malaysia : 100 (Enquiry/Support/Billing)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan

sumber video : Unifi

Perubahan Kontrak & Terma Unifi Home & Business

Ini adalah penerangan tentang perubahan bagi terma kontrak dan penalti untuk pakej unifi kategori kediaman dan perniagaan (home & business).

Kontrak dan caj penalti bagi pakej Unifi & Streamyx 2019

Apa Yang Berubah?

Untuk kategori perniagaan, tiada perubahan. Tapi untuk Streamyx, bermula 2019, semua pakej Streamyx 2019 tempoh kontraknya cuma 12 bulan sahaja. Tiada lagi kontrak 24 bulan bagi pakej 8Mbps kerana pakej tersebut tidak lagi dibekalkan TV Box.

Perubahan seterusnya adalah pakej unifi di mana caj penalti RM600/RM500 tidak lagi dikenakan untuk penamatan langganan dalam tempoh kontrak. Tetapi ia digantikan dengan terma baru iaitu pelanggan perlu membayar caj bulanan bagi tempoh bulan yang tinggal. Faham tak?.

Contoh :

Suraya melanggan pakej unifi turbo deal 100Mbps 2019 pada Januari 2019 dan kontrak 24 bulan. Jadi tamat kontrak pada Disember 2020. Tetapi pada bulan Jun 2019, Suraya ingin menamatkan langganan. Jadi jumlah yang perlu Suraya bayar adalah seperi di bawah:

Nama Pakej : Unifi Turbo Deals 100Mbps 2019
Harga Asal Pakej (Sebelum Diskaun) – RM159.00
Harga Pakej Selepas Diskaun = RM129.00

Kontrak 24 bulan.
Nak tamatkan pada Jun 2019. Baki bulan yang tinggal untuk lengkapkan kontrak 24 bulan adalah 18 Bulan.

Kiraan perlu di bayar : RM159 X 18 Bulan = RM2862.00

Mengapa perlu kira pada harga RM159? Sebab termanya begitu. Perlu bayar pada harga sebelum diskaun. Jadi ini biasanya saya gelar kontrak ikat mati terus dua tahun. Fikir-fikirkanlah sebelum melanggan dan sebelum nak tamatkan langganan disebabkan ada telco lain yang kononnya bagi harga lebih murah. Ingat, murah tak semestinya lebih baik.

Faham tak penerangan saya ni? . Jika tak faham boleh salurkan pertanyaan anda terus ke saluran-saluran di bawah. InsyaAllah mereka bantu. Saya hanya penjual sahaja. Nak mendaftar, boleh terus berhubung dengan saya 019-9377794 :

Facebook : www.facebook.com/weareunifi
Twitter : twitter.com/helpmeunifi
Live Chat 24 Jam: unifi.com.my/chat/index.html
Email : help@tm.com.my
Talian Khidmat 24 Jam : 100