Category Archives: Promo

Bagaimana Untuk Mendapatkan Pakej Streamyx Dengan Harga Diskaun?

TM dah tukar nama Streamyx kepada nama UniFI Broadband . Tak tahulah kenapa dia brandingkan unifi ni sampai melupakan terus nama Streamyx. Orang tetap akan kenang Streamyx ni sebenarnya.

Bukan semua kawasan di negara Malaysia ni yang cover fibre optic broadband TM yang diberi nama unifi. Cubalah pergi ke luar bandar. Mana nak dapat unifi.

Jadi pilihan yang ada untuk fix broadband adalah UniFI broadband atau lebih mudah saya sebut sebagai Streamyx..

Rata-rata pengguna di Malaysia ni masih pakai Streamyx sebenarnya. Walaupun muncul macam-macam mobile broadband di Malasia ni, fix broadband jenis Streamyx masih menjadi pilihan.

Kenapa?.

Saya rasa mungkin faktor pengguna yang sukakan istilah ‘unlimited’.

Berbalik kepada kisah bagaimana nak dapatkan Streamyx dengan harga diskaun, cuba lihat dulu harga yang TM offer di website mereka ni..

Menarik? hahaha.. No komenlah.

Kisahnya di sini adalah saya nak offer harga diskaun kepada mereka yang belum ada Streamyx di rumah. Yang dah ada, maaf sebab tak boleh tukar-tukar pakej dengan mudah sekarang ni. .

So… Diskaunnya Adalah..

 

Diskaun Untuk Semua Bakal Pelanggan Baru..

O.k tak dengan harga tu? nak murah lagi setakat ni tak ada. Kalau ada tahun-tahun yang akan datang, boleh la tunggu.

Walaupun harga diskaun, semua yang terkandung dalam pakej adalah sama saja.. so janganlah kerana tak percayakan ejen atau takut nak jumpa ejen, apply melalui online di website mereka tu. Itu adalah harga pasaran yang biasa mereka jual.

Prosedur pendaftaran baru yang lebih selamat…

Bermula Oktober 2016, semua pendaftaran Unifi atau Streamyx memerlukan anda thumbprint jari anda menggunakan alat mykad reader. Macam anda berurusan dengan KWSP atau Bank.. jadi tiada lagi isu pendaftaran palsu atau penyalahgunaan data anda..

Macam mana nak daftar?

Bagi yang berminat untuk mendapatkan UniFI, boleh berhubung dengan saya di talian :

019-9377 7794

WhatsApp Link : www.wasap.my/60199377794/

 

Kawasan Perkhidmatan Saya: 

  1. Kuantan – Pahang,
  2. Kuala Rompin – Pahang,
  3. Selangor,
  4. Kuala Lumpur

 

 

Streamyx 8Mbps RM100? Harga Baru Yang Sangat Cantik!

Update: Pakej Ini Telah Ditarik Semula Oleh Pihak TM Selepas 1 Minggu DiLancarkan

Percaya tak kalau saya bagitau, Pre-UniFI yang dulunya dinamakan Streamyx telah turun harga kepada serendah RM90?.

Saya jangka ini adalah pakej Pre-UniFI yang terbaik untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia bermula hari ini dan akan datang terus. Ini disebabkan harga untuk UniFI adalah bermula dengan RM129. Bukankah lebih baik dengan harga pre-UniFI sekarang dengan 8Mbps hanya RM100 sahaja?.

Baiklah, apa yang terkandung dengan pakej ni sama dengan pakej Pre-UniFI (Streamyx) sedia ada yang dijual oleh TM Point atau online web portalnya. Cuba semak harga asal Pre-UniFI (Streamyx) di websitenya. Anda akan lihat dan terkejut dengan harga tersebut.

Harga Asal Pakej Pre-UniFI (Streamyx)

1Mbps RM110

 

Harga ni memang dari dulu lagi dikekalkan. Tak silap saya dari tahun 2008 atau 2007. Tak ingat sebab masa tu harga Streamyx yang TM jual memang murah. RM88 untuk 1Mbps waktu tu.. tapi sewa telefon kene bayar. So agak mahal juga.

Diskaun Hebat Bagi Pelanggan Baru !

1Mbps hingga 4Mbps hanyalah RM90 sahaja. Manakala 8Mbps RM100. Jimat bukan?

O.k, kalau dah teruja tu, bolehla berhubung dengan saya untuk buat urusan pendaftaran. Tapi maaf banyak-banyak kepada user sedia ada. Saya hanya buat pendaftaran baru sahaja. Untuk urusan upgrade, atau pertukarang pakej, boleh terus berhubung dengan TM.

Lagi saya, saya hanya boleh provide perkhidmatan saya di sekitar Kuantan & Kuala Rompin Pahang sahaja buat masa ni kerana saya tiada wakil di tempat lain.

WhatsApp / Call 019-9377794