Monthly Archives: September 2018

Pelan Unifi 100Mbps Baru Pada RM 129 Melengkapkan Unifi Pelan Asas Untuk Semua 

Telekom Malaysia Berhad (TM) baru-baru ini memperkenalkan pelan 100Mbps unifi baru pada RM129 sebulan – menyampaikan pengalaman jalur lebar 100Mbps dengan penggunaan tanpa had, akses ke pakej unifi playTV  serta 600 minit panggilan suara percuma. Pelan 100Mbps unifi baru ini merupakan tawaran rumah all-in-one yang kemaskini, dipermudahkan dan hebat.

Imri Mokhtar, Naib Presiden Eksekutif unifi, berkata: “Kami sentiasa berinovasi dengan mendengar dengan lebih dekat dengan para pelanggan kami – memahami keperluan isi rumah untuk jalur lebar tanpa had, hiburan yang tidak berkesudahan dan menghubungkan dengan keluarga dan sahabat. Baru-baru ini, pada 12 Julai 2018, mengumumkan rancangan kami untuk menaik taraf pelanggan Unifi (kediaman) sedia ada kepada kelajuan yang lebih tinggi (kini dalam fasa perintis), supaya mereka dapat menikmati pengalaman yang lebih baik yang boleh ditawarkan oleh jalur lebar berkelajuan tinggi. Sekarang, kami membuka pengalaman ini kepada pelanggan baru bagi kediaman dengan menawarkan pelan unifi 100Mbps ini – sebagai permulaan. “

“Wawasan pelanggan kami menunjukkan semakin banyak rumah di Malaysia memilih jalur lebar berkelajuan tinggi untuk memacu gaya hidup digital harian mereka – terutamanya didorong oleh peningkatan penggunaan perkhidmatan streaming dan permainan digital (e-sukan) sebagai sebahagian daripada gaya hidup isi rumah hari ini,” katanya. tambahnya.

Imri menjelaskan: “Sebagai rakan negara yang melancarkan potensi digital Malaysia yang bersambung sepenuhnya, adalah menjadi obsesi untuk membolehkan setiap isi rumah Malaysia menikmati faedah teknologi digital. Melalui unifi 100Mbps pada RM129 sebulan, kami menetapkan penanda aras baru kelajuan dan keterjangkauan – 60% lebih rendah daripada pelan 100Mbps sebelumnya.Kami percaya bahawa 100Mbps tidak lama lagi akan menjadi permulaan kelajuan tinggi untuk isi rumah Malaysia memandangkan semakin banyak aplikasi dan kandungan digital yang memerlukan permintaan jalur lebar, kelajuan dan kebolehpercayaan yang lebih besar, maka kami menjangkakan pelanggan kami ‘keperluan dengan pelan 100Mbps baru ini, dengan pelan laju yang lebih tinggi datang kepada anda tidak lama lagi. “

Setakat ini, lebih daripada 1.2 juta pelanggan di seluruh negara menikmati jalur lebar unifi. Selepas kehadiran pasaran yang kukuh yang menghidupkan 1.2 juta pelanggan awal ini, kami membuka peluang kepada semua dengan memperkenalkan pakej Unifi Basic dengan harga langganan yang lebih murah, lebih berpatutan, yang berharga RM79 sebulan dengan kuota 60GB.

Dengan pelan 100Mbps unifi baru dan unifi basic untuk semua, unifi kini dapat memenuhi keperluan dan kemampuan ketinggian rumah Malaysia yang lebih luas. Sebagai contoh, pelan Asas unifi sempurna memenuhi keperluan isi rumah yang lebih kecil yang hanya memerlukan kira-kira 60GB sebulan untuk keperluan gaya hidup mereka pada masa ini. Apabila keperluan bertambah atau isi rumah bertambah, mereka kini boleh bergerak dengan selesa ke 100Mbps unifi baru yang lebih sesuai dengan tatasusunan gaya hidup digital, termasuk akses kepada kandungan unifi playTV dan panggilan suara percuma.

“Kami percaya bahawa kesambungan internet adalah pembolehubah asas dalam mengembangkan Malaysia yang lebih digital, yang membawa kepada perubahan seismik dalam gaya hidup pengguna. Kini, pengguna semakin mendapat faedah daripada perkhidmatan internet, mereka menghargai kepuasan segera dan gangguan yang tidak menyenangkan terhadap kehidupan mereka yang berkaitan. perspektif, apa yang dikehendaki pengguna adalah gaya hidup digital yang bersatu di mana semuanya berada di hujung jari mereka di mana-mana, pada bila-bila masa. Itulah apa yang kami tawarkan kepada mereka, “kata Imri, ketika mengakhiri ucapan.

 

Unifi Kini Di Mahkota Heights Kuantan

hari Jumaat lalu dapat berita dari ibu pejabat TM negeri tentang pelancaran liputan terbaru Unifi di perumahan Mahkota Heights. Kawasan perumahan ni adalah kawasan kediaman berpagar dan mempunyai pengawal keselamatan.

Akhir-akhir ni dah banyak tempat di kawasan Kuantan ni dah cover Unifi. Cuma tak sempat nak update je..

Bagi yang ingin membuat urusan pendaftaran Unifi mahu pun Streamyx, boleh berhubung dengan saya di talian 019-9377 794. Saya boleh uruskan permohoan anda dari awal hingga selesai.

Whats App Link : www.wasap.my/60199377794/hafizal+broadband

 

Unifi TV Ruby Plus Pack

Untuk para peminat kung-fu dan pencinta hiburan Asia, Ruby Plus Pack baru akan mendapat liputan hiburan terbaik dari Hong Kong, Korea, Taiwan dan China. Kini dipertingkatkan dengan saluran kanak-kanak, saluran LIVE Sport, gaya hidup dan saluran siri TV antarabangsa untuk menghiburkan anda sepanjang hari! Pek ini termasuk akses kepada aplikasi Tonton.

 

 

 

 

 

Unifi TV Aneka Plus

Nikmatilah pelbagai program tempatan eksklusif, Korea dan banyak lagi dengan Aneka Plus Pack baru, yang kini dilengkapi dengan sukan LIVE, kanak-kanak, gaya hidup dan saluran TV antarabangsa. Pek ini termasuk akses kepada aplikasi Tonton.

 

 

 

 

 

Unifi-Ultimate-Pack

Unifi TV Ultimate Pack

Unifi TV Ultimate Pack RM60/Bulan

Adakah anda sedang mencari pakej saluran TV yang murah serta berlainan dari pakej TV sedia ada anda di rumah? Khusus di Kuantan Pahang, anda boleh dapatkan pakej Unifi TV yang mempunyai lebih dari 70 saluran TV dan disertakan dengan Anroid TV Box.

Walau bagaimana pun, anda perlu memastikan kawasan tempat anda tinggal mempunyai coverage unifi. Seperti, kawasan Kuantan, Pahang mempunyai liputan Unifi yang semakin meluas dari hari ke hari.

Anda boleh berhubung terlebih dahulu dengan saya 019-9377794 untuk semakan coverage unifi. https://bit.ly/2VfgZCA

Pakej Unifi TV Ultimate ini adalah merangkumi filem-file dari Saluran FOX, siaran langsung suka, Filem dan rancangan Korea, rancangan kanak-kanak, drama tempatan, rancangan TV antarabangsa dan banyak lagi!.

Pakej ini juga termasuk dengan aplikasi BBC Player, iflix serta Viu.

Saluran Premium

Saluran Percuma

Unifi TV Free Channel

Saluran VOD

Unifi TV VOD Channel

Saluran Di Uniti Play TV –
Tonton di Anroid, IOS Devices, Komputer, & Model Samsung Smart TV Terpilih

Unifi Play TV Channel
Unifi Play TV Channel


TV Interaktif

Unifi TV iFlix

Rujukan : Unifi TV Ultimate Pack

Adakah info ini berguna untuk anda?

Jika anda ada pertanyaan berkaitan pendaftaran unifi , boleh tinggalkan komen di bawah. Semoga info ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih

TM Unifi Kuantan : 019 – 9377 794 (Pendaftaran/Sales)

Whats App Link : https://wa.me/60199377794

Telekom Malaysia Hotline : 100 (Aduan/Kerosakan/Bil)

p/s : untukk pendaftaran Unifi, Streamyx (Unifi Lite) atau unifi mobile postpaid di kawasan selain dari kawasan Kuantan, boleh rujuk senarai kawasan ini untuk perkhidmatan saya : http://www.hafizalbroadband.com/blog/kawasan-perkhidmatan/

Bagaimana Untuk Mendapatkan Pakej Streamyx Dengan Harga Diskaun?

TM dah tukar nama Streamyx kepada nama UniFI Broadband . Tak tahulah kenapa dia brandingkan unifi ni sampai melupakan terus nama Streamyx. Orang tetap akan kenang Streamyx ni sebenarnya.

Bukan semua kawasan di negara Malaysia ni yang cover fibre optic broadband TM yang diberi nama unifi. Cubalah pergi ke luar bandar. Mana nak dapat unifi.

Jadi pilihan yang ada untuk fix broadband adalah UniFI broadband atau lebih mudah saya sebut sebagai Streamyx..

Rata-rata pengguna di Malaysia ni masih pakai Streamyx sebenarnya. Walaupun muncul macam-macam mobile broadband di Malasia ni, fix broadband jenis Streamyx masih menjadi pilihan.

Kenapa?.

Saya rasa mungkin faktor pengguna yang sukakan istilah ‘unlimited’.

Berbalik kepada kisah bagaimana nak dapatkan Streamyx dengan harga diskaun, cuba lihat dulu harga yang TM offer di website mereka ni..

Menarik? hahaha.. No komenlah.

Kisahnya di sini adalah saya nak offer harga diskaun kepada mereka yang belum ada Streamyx di rumah. Yang dah ada, maaf sebab tak boleh tukar-tukar pakej dengan mudah sekarang ni. .

So… Diskaunnya Adalah..

 

Diskaun Untuk Semua Bakal Pelanggan Baru..

O.k tak dengan harga tu? nak murah lagi setakat ni tak ada. Kalau ada tahun-tahun yang akan datang, boleh la tunggu.

Walaupun harga diskaun, semua yang terkandung dalam pakej adalah sama saja.. so janganlah kerana tak percayakan ejen atau takut nak jumpa ejen, apply melalui online di website mereka tu. Itu adalah harga pasaran yang biasa mereka jual.

Prosedur pendaftaran baru yang lebih selamat…

Bermula Oktober 2016, semua pendaftaran Unifi atau Streamyx memerlukan anda thumbprint jari anda menggunakan alat mykad reader. Macam anda berurusan dengan KWSP atau Bank.. jadi tiada lagi isu pendaftaran palsu atau penyalahgunaan data anda..

Macam mana nak daftar?

Bagi yang berminat untuk mendapatkan UniFI, boleh berhubung dengan saya di talian :

019-9377 7794

WhatsApp Link : www.wasap.my/60199377794/

 

Kawasan Perkhidmatan Saya: 

  1. Kuantan – Pahang,
  2. Kuala Rompin – Pahang,
  3. Selangor,
  4. Kuala Lumpur

 

 

Kecohnya Hari Ini Tentang Cukai SST

Semalam 1 September 2018 adalah tarikh dimana bermula semula cukai SST yang telah di hapuskan di era pemerintahan kerajaan sebelum ni. Masih rindu dengan GST?.

Ada baik dan ada buruknya pelaksanaan cukai GST & SST. Sebagai rakyat saya ada pendapat saya sendiri. Agak penat untuk berharap akan kos sara hidup yang dijanjikan boleh diperbaiki oleh kerajaan. Baik kerajaan lama dan kerajaan baru.

Bagi saya, kita sendiri sahajalah yang boleh kawal ekonomi diri kita dan keluarga kita. Pandai-pandailah. Kita hanya boleh suarakan pendapat namun keputusan adalah pada pemimpin negara.

Masih ingat dengan caj cukai perkhidmatan yang tertera pada bil TM sebelum GST dilaksanakan?. Bukankah ia kekal dengan 6%.

Masih ingat dengan caj GST yang dikenakan dalam bil TM?. Bukankah ia tertera 6%?.

Pada saya masih sama. Cuma pada insan yang mengharapkan perubahan pada Malaysia, pasti merasa kecewa. Sebab itu saya berpendapat kita tak perlu lagi mengharap pada pemimpin politik untuk ‘menjaga’ kos sara hidup kita.

Beberapa hari sebelum pelaksanaan SST, kecoh dengan kenaikan harga barang. Hari ini kecoh juga dengan caj SST yang dikenakan kepada tambah nilai prabayar. Kad prepaid. Seingat saya semasa sebelum pelaksanaan GST, masa tu kad top up tak terjejas dengan SST. Bila di awal kemunculan GST, ada juga isu yang berkaitan di mana pengguna terpaksa bayar lebih untuk GST pada setiap kad prabayar yang dibeli.

Selepas kecoh hal tersebut, kerajaan memutuskan pengguna tidak dikenakan caj GST pada kad prabayar. Sebab tu saya rasa, lebih baik gunakan prabayar. Tapi terpulang kepada keperluan masing-masing. Lain orang lain keperluannya.

ermm..

Dan satu lagi perkara…

Bila player broadband yang harga mantap-mantap dan murah nak bina infra sendiri…

ramai benar yang nak merasa servis anda..

Anda nak?